Sektörel

Yabancıya konut satışlarındaki düşüş 'Artık onlara bile Türkiye pahalı' dedirtti! 

Yabancıya konut satışı Ocak-haziran 2024 döneminde, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 45,7 düşüş gösterdi. Yabancıya konut satışlarındaki düşüş 'Artık onlara bile Türkiye pahalı' dedirtti. İşte vatandaşların konuyla ilgili yorumları...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan 2024 Haziran ayı konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde ocak-haziran döneminde yabancılara konut satışı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 45,7 düşüş gösterdi. Yabancılara konut satışları Haziran'da 2023 yılının aynı ayına göre yüzde 45,1 azaldı ve 1.440 adet olarak kaydedildi. 

2024 Haziran'da toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 1,8 olarak gerçekleşirken; yabancıya en çok konut satılan kentler sırasıyla 593 ile Antalya, 478 ile İstanbul ve 116 ile Mersin oldu. 

İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi, TCMB eski başekonomisti Hakan Kara, https://x.com/ali_hakan_kara resmi X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışı ile ilgili bir grafik paylaştı. 

Hakan Kara, TÜİK tarafından paylaşılan grafiğe işaret ederek, "Yabancılara konut satışının yükselişi ve düşüşü.." ifadelerini kullandı. 

 

Peki vatandaşlar yabancıya konut satışı ve rakamların düşüşü ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

        

6 şehirde 12 alan koruma altına alındı! Resmi Gazete'de yayımlandı: Antalya, Hatay'da aralarında!

200 metrekarelik villanın arsa hariç toplam maliyeti 4.3 milyon TL!

Mülksüzleştirme projesi tıkır tıkır işliyor! Kentsel dönüşüm ve rezerv alan da işin içinde!