28 / 04 / 2024

Yabancıya satış 4 milyar doları buldu!

Yabancıya satış 4 milyar doları buldu!

İnşaat sektörü hem yatırımlarını, hem de yabancıya satışını artırırken, inşaat firmaları ‘ihracatçı gibi’ desteklenmek istiyor. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, tespitlerini şöyle aktardı.



Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, mütekabiliyet yasasıyla sektörde yabancı yatırımcıya satış yapan pek çok firma olduğunu hatırlatarak, ‘ihracatçıya sağlanan avantajların’ yabancıya satış yapan firmalara da sağlanmasını istediklerini söyledi. 


Demir, “KDV avantajı öncelikli olmalı, vatandaşa konut satarken bunu devlete verdiğimizi anlatamıyoruz. Yabancıya yaptığımız her satış da önemli döviz girdisi. Ayrıca yurtdışı fuarları ve seyahatleri için de bizlere destek olunmalı” dedi.


Yapılan toplam gayrimenkul satışı içerisindeki yabancı oranının 4 milyar dolar sınırını aştığını belirten Demir, 2015 hedeflerinin de daha rahat sağlanacağına dikkat çekti.


‘Maliyetler zorluyor’


Demir, “İnşaat sektörüne sonradan katılanlar arsaları yüksek fiyattan alıyor ama projeyi bitiremiyorlar. Bu da arsa fiyatlarını yükseltiyor. Böyle giderse ‘pahalı konutzedeler’ oluşacak” dedi.


Milliyet




Geri Dön