Ekonomi

Yağ fiyatlarında son durum ne? İşte 6 Mart ayçiçek yağı fiyat listesi…

Son günlerin en tartışılan sorularından biri “yağ fiyatları ne kadar zamlandı ve daha ne kadar zamlanacak?” Son dakika ayçiçek yağı fiyatlarını sizler için listeledik… Ancak stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artacak olması ihtimaline karşı vatandaşlar marketlere akın etti

Son günlerin en çok merak edilen konularından Ayçiçek yağ fiyatları tekrar artışa geçti. Ancak stokların tükenmesi ve fiyatların daha da artacak olması ihtimaline karşı vatandaşlar marketlere akın etti. Sosyal medyada da marketlerde oluşan uzun kuyrukların görüntüleri paylaşılarak gündem oldu. Bazı marketlerde yağ alımının 1 adet ile sınırlandırıldığı ve uzun kuyruklarda tartışmalar yaşandığı bilgileri de geldi.

Ayçiçek yağı stoğunun tükenmesi ve fiyatların tavan yapmasının en önemli faktörleri arasında Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası artan tarımsal giderler, zamlanan enerji fiyatları ve döviz dalgalanmaları da var.

1400 dolardan alınan ham ayçiçeği yağının tonu, 2 bin doları aştı. Ayrıca üzerine çıktı. Azak Denizi'nde Türkiye'ye ait yağ taşıyan gemilerin çıkışına Rusya tarafından izin verilmiyor. Bu krizin üzerine harekete geçen Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği, yazdığı yazı ile Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'ne bilgilendirmede bulundu. En fazla Mart sonu, Nisan ortasına kadar yeteceği tahmin edilen bir Ayçiçek yağı stoğu kaldığını belirterek, Dışişleri Bakanlığı ve Rusya Büyükelçiliği nezdinde acil girişimde bulunulmasını talep etti.

Sözcü’de ve Medyatava’da yer alan haberlere göre, daha da zamlanması beklenen yağ fiyatları, vatandaşı harekete geçirdi ve marketlerde izdiham oluştu. Birçok markette 1 adet alım ile sınırlama getirilen yağ satışları, bazı online marketlerde ise durdurularak satışa kapandı.

Tüm bu bilgiler ışığında biz de sizler için henüz yağ satışı yapmaya devam eden marketlerdeki yağ fiyatlarını inceledik. İşte A101 ve Migros marketlerinin ayçiçek yağı fiyat listesi;

- A101 Ayçiçek Yağı Fiyatları

Torku Ayçiçek Yağı 5 litre 116,85 TL

Orkide Ayçiçek Yağı 5 litre 116,85 TL

Abalı Ayçiçek Yağı 5 litre 116 TL

Biryağ Ayçiçek Yağı 5 litre 116 TL

Vera Ayçiçek Yağı 5 litre 109 TL

Yudum Ayçiçek Yağı 4,5 litre 115,90 TL

Yudum Ayçiçek Yağı 3 litre 65,40 TL

Orkide Ayçiçek Yağı 2 litre 63,55 TL

Biryağ Ayçiçek Yağı 2 litre 63 TL

Yudum Ayçiçek Yağı 2 litre 74,90 TL

- Migros Ayçiçek Yağı Fiyatları

Migros Ayçiçek Yağı 5 litre 111 TL

Orkide Ayçiçek Yağı 4 litre 108 TL

Komili Ayçiçek Yağı 4 litre 94 TL

Kırlangıç Ayçiçek Yağı 4 litre 101 TL

Yudum Ayçiçek Yağı 2 litre 83 TL

Komili Ayçiçek Yağı 2 litre 64 TL

Orkide Ayçiçek Yağı 2 litre 64 TL

Kırlangıç Ayçiçek Yağı 2 litre 63 TL

Yudum ziyafet Ayçiçek Yağı 1 litre 47 TL

Komili Ayçiçek Yağı 1 litre 35 TL

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci'den son dakika ayçiçek yağı açıklaması! Stoklar...

Şok Market'ten 17 üründe büyük indirim! Şok Market, Mart 2022 fiyat listesi

BİM 4 Mart 2022 aktüel ürünler kataloğu! Büyük fırsat: Cam ankastre set 2.299 TL!

25 Şubat 2022 BİM aktüel ürünler kataloğu!

BİM 1 Mart 2022 aktüel ürünler kataloğu!