29 / 04 / 2024

Yahudiler için Doğu Kudüs’te 75 konut inşa edilecek!

Yahudiler için Doğu Kudüs’te 75 konut inşa edilecek!

Kudüs Belediyesi’nin Planlama ve Yapı Komitesi, Yahudi yerleşimciler için işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Beyt Hanina mahallesinde 75 konut inşa etmeye karar verdi.



İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi tarafından işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Beyt Hanina mahallesinde Yahudi yerleşimciler için 75 konut inşa etme kararı alındı. Ayrıca, Kudüs Belediyesi Planlama ve Yapı Komitesi’ne bina inşa etmek için başvuran 75 Filistinlinin de talebi onaylandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Doğu Kudüs'ün merkezi bölgesindeki Beyt Hanina mahallesinde Yahudiler için konut inşa etme kararı alınması dikkat çekti. Daha öncede İsrail Belediyesi tarafından Doğu Kudüs’ün Ras el-Amud ile Şeyh Cerrah mahallelerinde Yahudiler için konut inşa edilmişti. 

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait evleri yıkma ve bu bölgedeki Yahudi yerleşim birimlerini genişletme çalışmalarına hız verdi. Batı Şeria'da 131, Doğu Kudüs'te 10, Batı Şeria'nın tepelerindeki bölgelerde ise 116 yerleşim birim kurulduğu açıklandı.


Geri Dön