Ekonomi

Yakacak ihtiyacı olanlar banka hesabınızı kontrol edin! Nakit desteğin ikinci kısmı hesaplara yattı!

İhtiyaç sahipli dar gelirli ailelerin banka hesabına yakacak desteği ödemesi yatırıldı. Ülke genelinde birçok belediye destek ödemeleri ile alakalı bilgi vermeye devam ediyor.Bu doğrultuda belediyeler ihtiyaç sahibi vatandaşlara müjdeli haberler veriyor

Soğuk kış aylarının etkisini göstermesi ve havaların çok soğuk olması ile beraber ihtiyaç sahibi aileler ısınma desteği ile alakalı duyuruları büyük bir merakla takip ediyor. Bu doğrultuda belediyeler ihtiyaç sahibi vatandaşlara müjdeli haberler veriyor. Sivas belediyesi bu doğrultuda ihtiyaç sahibi dar gelirli aileleri tespit ederek, başvuruların değerlendirmesi doğrultusunda ısınma desteği vereceğini açıkladı. 

500 TL ısınma desteği

Havaların soğuması ile beraber ısınma problemi yaşan ihtiyaç sahibi aileler için müjdeli haber verildi. Sivas Belediyesi Başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre Ocak, Şubat ve Mart aylarında ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak olan yardımın 1.500 TL değerindeki nakit yardımın 500 TL olan ilk kısmı hesaplara aktarıldı. Konu ile alakalı sosyal medya üzerinden paylaşım yapıldı. Bu paylaşımda, “Soğuk kış aylarının gelmesi ile beraber ihtiyaç sahibi vatandaşların yakacak giderlerine destek olmak amacı ile 1.500 TL olan nakit yardımın 500 TL olan ikinci ödemesi vatandaşların banka hesaplarına yatırılmış olmaktadır.” Şeklinde açıklama yapıldı. 

 

Doğalgaz desteği ne zaman yapılacak?

Havaların soğuması ile beraber çok sayıda Belediye ihtiyaç sahibi dar gelirli aileler için çok farklı yardımlar düzenlemeye devam etmektedir. Bu yardımlar sayesinde vatandaşlar bir nebze de olsun rahatlamışlardır. Sadece Belediyeler değil Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düşük gelirli haneler için yardım yapmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düşük gelirli olarak belirlenen hanelere doğal gaz tüketim desteğinin ne zaman yapılmaya başlanacağı büyük bir merak konusu olmuştu. Konu ile ilişkin yapılan açıklama ile bu soru yanıt buldu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Şubat ayında hak sahiplerine ödeme yapılacağı bildirildi. Doğal gaz tüketim desteği doğrultusunda, yıl içerisinde toplam olarak 900 TL ile 2500 TL arasında değişen bir destek yardımı yapılacağı açıklandı. Bu yardım Şubat ayı içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere yatırılacak. 

Aile Bakanlığı'ndan havalara uçuran son dakika müjdesi! Paralar hesaplara peş peşe yattı! Hemen şimdi kontrol edin!

Peş peşe zam geldi! Sosyal yardım alanlara müjde! Hemen hesaplara yatacak! Aile Bakanlığı duyurdu evde bakım, SED...

Ev sahiplerine 5 bin TL ödeme yapılacak... Acilin de ötesinde bir zamanda bakın hemen