Kent Haberleri

Yakalama kararı bulunan 2 müteahhit kendi yaptıkları binaların enkazında can verdi!

Diyarbakır'da çöken 7 binada hayatını kaydeben 2 kişinin, haklarında yakalama kararı çıkarılan müteahhitlerden Celal İrkören’in Sözel Apartmanı’nda, Halil İpek’in ise Dündar Apartmanı'nın enkazında kalarak yaşamını yitirdiği ortaya çıktı...7 ve 7

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından tüm Türkiye remen tek yürek oldu. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin 12. gününde enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken bilanço da her geçen gün biraz daha ağırlaşıyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Merkezüssü Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da yıkıcı etkilere sebep olan felaketten sonra bölgedeki son durum da merak ediliyor.  

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin vurduğu Diyarbakır'da, yıkılan 7 binadan 2’sinde enkaz ve arama- kurtarma çalışmaları devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cumhuriyet Başsavcılığı, yıkılan binalarla ilgili bazı iddialar üzerine soruşturma başlattı. Bu kapsamda da toplam 67 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Yakalanarak gözaltına alınan toplamda 39 şüpheliden 15’i tutuklandı. Gözaltına alınanlardan 2’si savcılık ifadesi sonrası, 22 kişi de  adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

2 MÜTEAHHİT YAPTIKLARI BİNANIN ENKAZINDA CAN VERDİ

Deprem sonrası iddialar üzerine başlatılan soruşturmada haklarında yakalama kararı olan 67 kişiden Celal İrkören'in yaptığı Sözel Apartmanı'nın, Halil İpek'in de Dündar Apartmanı’nın müteahhidi olduğu belirlendi. Yapılan çalışmalarda Celal İrkören'in Sözel Apartmanı’nda, Halil İpek'in ise Dündar Apartmanı'nın enkazında kalarak, hayatını kaybettiği belirlendi.

SORUŞTURMA SÜRDÜRÜLÜYOR

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ​Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerde şehirde yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma da sürüyor. Söz konusu deprem sebebiyle, Yenişehir ilçesindeki bir site ve Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak'taki Sözel Apartmanı ile Bağlar ilçesindeki Tesisler Kavşağı'nda yer alan Serin-2 Apartmanı, 5 Nisan Mahallesi'ndeki Yoldaş Apartmanı, Şeyh Şamil Mahallesi'ndeki Dündar Apartmanı ve Mevlana Halit Mahallesi'ndeki Hisami Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin ‘Deprem Soruşturma Bürosu’ tarafından bir Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve üç savcı görevlendirildi.

İstanbul'da 318 binada durduk yere çökme tehlikesi var! Acil önlem alınmalı!

Deprem tarım sektörünü de vurdu! Tarım alanlarının yüzde 16'sı deprem bölgesinde!

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!