Genel

Yakışır Grup, 2010 yılında 8 kafe açacak

Yakışır Grup, son yıllarda uluslar arası kahve kafeleri zincirlerinin de büyük ilgi gösterdiği Türkiye'de "Coffee Life Cafe & Restaurant" zincirini büyütüyor.  Yakışır Grup, 2010 yılında 3 mi

Merkezi İzmir'de olan Yakışır Grup, 13 ay önce kurduğu kahve kafeleri zincirine hızla yenilerini ekliyor. Şu anda Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep ve İzmir'de 6 kafesi bulunan Yakışır Grup, 2010 yılında 3 milyon dolarlık yatırımla 8 kafe daha açacak.

Plastik ve ambalaj, gıda ve reklam sektörlerinde faaliyet gösteren Yakışır Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Sermet Yakışır, babalarının (malınız mülkünüz Batı'da, yatırımlarınızı memleketinize yapın) tavsiyesini dikkate alarak, yatırımlarını ağırlıklı olarak Anadolu'ya yapıyor.

Sermet Yakışır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grup bünyesinde 5 şirketleri bulunduğunu, reklam, plastik ve ambalaj, gıda koruma ambalajları ve gıda sektöründe faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Gıda şirketleri bünyesinde kahve ve pizza zincirleri bulunduğunu belirten Yakışır, 'Coffee Life"nın 13 ay önce kurulduğunu, bu sürede Elazığ, Şanlıurfa, Gaziantep ve İzmir'de toplam 6 tane açtıklarını bildirdi. Yakışır, "Çok çok hızlı gidiyoruz" dedi.

-"2010 YILINDA 3 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPACAĞIZ"-
Toplam 753 metre karelik en büyük zincir mağazasını Gaziantep'te açtıklarını hatırlatan Sermet Yakışır, şunları söyledi: "Aslen Mardin'liyim. Şirket merkezimiz İzmir'de. Babamın (bütün malınız mülkünüz Batı'da memleketinize yatırım yapın) tavsiyesi üzerine ilk kafe zincirimizi Elazığ'da açtık. Geçen hafta Gaziantep'te 6. mağazamız hizmete girdi. 2010 yılı içinde 8 tane daha açılıyor. Adana'da ve İzmir'de 2'şer tane, Bodrum, Mardin, Erzurum ve Bursa'da açılışlarımız olacak. Bu krizde yatırım yapıyoruz. Yolumuza devam ediyoruz. Gaziantep kafemiz 540 bin dolara mal oldu. 2010 yılında da toplam 3 milyon dolarlık yatırım yapacağız."

Yakışır, Coffee Life'nin kafe ve restaurant tarzında olduğunu, Türk yemeklerinin yanı sıra Meksika ve İtalyan mutfağından 300 çeşit yemeğin, dünya kahvelerinin ve bitki çaylarının tamamının sunulduğunu anlattı.

-"KRİZDE SATIŞLARIMIZ DÜŞMEDİ"-
Türk halkının kahveyi sevdiğini vurgulayan Sermet Yakışır, uluslar arası kahve kafeleri zincirlerinin Türkiye'ye gösterdiği ilgiye dikkati çekti.

Yakışır, "Eskiden kahve denilince akla sadece Türk kahvesi gelirdi. Ama bugün bizde bile Türk kahvesinin 4-5 çeşidi, dünya kahveleriyle birlikte 50-60 çeşidi mevcut. Kahve içme kültürü yaygınlaşıyor" dedi.

Ekonomik krizin satışlarını olumsuz etkilemediğini ifade ederken Yakışır, "Satışlarımızın krizle ilgisi yok. İnsanlar ne aç ne de çıplak kalıyor. Satışlarımız krizde düşmedi" diye konuştu.

Sermet Yakışır, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde alışveriş merkezleri kültürü yayıldıkça kahve kafeleri zincirlerinin artacağını sözlerine ekledi.
AA