29 / 04 / 2024

Yalçın Doğan: TOKİ Başkanı yanlış düdük çalıyor

Yalçın Doğan: TOKİ Başkanı yanlış düdük çalıyor

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yalçın Doğan, 'Parayı verince düdüğü hem de, fena çalıyor TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar. Ama, kazın ayağı pek öyle değil.' dedi



 15 Ocak 2011, Cumartesi saat 18.00, Türk Telekom Arena Stadyumu.


Galatasaray"ın düzenlediği açılışı törenine iki saat kala, saat 18.00"de skor tabelasına GS Başkanı Adnan Polat"ın adı yazılıyor.
Stadyumdan binlerce kişiden ıslıklar yükseliyor.
Bir kaç dakika sonra, aynı tabelaya Tayyip Erdoğan"ın adı yazılıyor. Yine ıslıklar.
Erdoğan stada girdiğinde, anons edilince, binlerce kişiden œTürkiye laiktir, laik kalacak sloganı.
Daha tören başlamadan törenin rengi belli oluyor.
Bağıranlar kim Adnan Polat, œOnları kamerayla tesbit edip, Başbakanı protesto edenleri stada almayacağız diyor.
İlahi Adnan Polat, stada almayacağız, dediğinin yarısından çoğu GS Kulübünün gönderdiği davetiyeler ile oraya gelenler. Pek çoğu Galatasaray üyesi.
Ya da kombine bilet satın almış olan, has Galatasaraylılar. Kimi, nereye almayacak
YANLIşžLIK DİZ BOYU
Hiç bir olayın sorunsuz, düzgün seyretmediği bir ülkede, bir stadyum açılışı da, bundan nasibini alıyor. Ve yanlışlıklar komedyası:
1- Açılış töreni üzerinden Adnan Polat kendisine yönelik kulüp içi muhalefeti bastırmaya çalışıyor. Evdeki hesap çarşıya uymuyor, Polat yeniden en büyük eleştirilerin hedefinde.
2- Başbakan Erdoğan, Dünya Basketbol şžampiyonasında olduğu gibi, yine protesto ediliyor. Erdoğan yine hiddetli. Protestonun yeri mi, değil mi, tartışmaları arasında, insanlar demokratik tepki hakkını kullanıyor. Bu öfke neden
3- Erdoğan açılışa gelerek, yaptığı yatırımı da hesaplayarak, stadyumun AKP"ye yazılacağını düşünüyor, siyasal amaç taşıyor. O amaç taşa çarpıyor.
4- Protesto sonrasında Erdoğan œstat Galatasaray"ın değil diyor. Üstü kapalı tehdit mi Umalım ki, değildir.
Baştan sona skandal. Stadyum müthiş güzel, tören öncesi, sırası ve sonrasında yaşananlar müthiş çirkin.

TOKİ Başkanı yanlış düdük çalıyor

PARAYI verince düdüğü hem de, fena çalıyor  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar. Ama, kazın ayağı pek öyle değil.
Türk Telekon Arena"nın açılışındaki sarsıntılardan biri de, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar"ın konuşması. Galatasaray Camiasına, eski ve şimdiki yönetimine hakaret ediyor.
çok, çok ayıp. Galatasaray Yönetimi, Tayyip Erdoğan"a yönelik protesto nedeniyle, özür üstüne özür diliyor. Özür dilemesi gerekenlerden biri de, TOKİ Başkanı Bayraktar.
Bayraktar neden öyle pervasız çünkü, stadyuma harcanan para TOKİ"den çıkıyor. İyi de, TOKİ"nin Ali Sami Yen"den elde edeceği para ne olacak
Ali Sami Yen Stadyumu 1964"te Galatasaray"a tahsis ediliyor. 1997"de Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile imzalanan sözleşme gereği, 49 yıllığına yine GS"ya kiralanıyor. Yılda bir milyon 600 bin dolar karşılığında.
Türk Telekom Arena yapılırken, Ali Sami Yen ve yanındaki eski likör fabrikasına ait arazi TOKİ"ye geçiyor.
Kentin göbeğindeki bu alanın fiyatı 800 milyon lira. TOKİ burayı satarsa, Türk Telekom Arena"ya yapılan 600 milyon liralık yatırım çoktan karşılanmış oluyor.
Bayraktar"ın œparayı ben verdim, düdüğü ben çalarım havası pek geçerli değil. Parayı verse bile, o küçültücü sözler çok yakışıksız.

˜Al ananı git al heykelini git"

BAşžBAKAN Erdoğan çok ve hep sinirli. Kendi düşüncesinde olmayan herkesi azarlaması karşısında, verdiği oyla ve kalemiyle destekleyenler bile, kendisini uyarma ihtiyacı hissediyor.
Ünlü sözü var ya, kendisini protesto eden gence, œal ananı da git diye çıkışıyor. şžimdi ucube heykel sözünden sonra, insanların aklına o söz geliyor, heykele uyarlayarak:
œAl heykelini de git.

Tunus"ta El Kaide güçlendi

BİZİM Dışişleri yurt dışındaki her Orta Doğu ve Afrika toplantısından sonra kendi içinde not düşüyor:
œBaşta Tunus, Arap ülkelerinde çok ciddi rahatsızlıklar var, halk buralarda, din odaklı baskıcı rejimlerden bunalmış durumda.
İleri görüşlü bu notların ne kadar gerçekçi olduğu Tunus"taki Yasemin Devrimi ile birlikte netlik kazanıyor. Tunus"ta halkın sabrını taşıran iki temel olay var.
İlki, devrik başkanın yolsuzlukları, otoriter yönetimi. İkincisi, El Kaide"nin Tunus"ta güç kazanması. WikiLeaks belgelerine göre, Amerika ile Fransa Tunus"ta El Kaide"ye karşı operasyon düzenleme düşüncesinde.
Yasemin Devrimi"nde üçgen var, halk-Amerika-Fransa.
Hürriyet/Yalçın Doğan


Geri Dön