28 / 04 / 2024

Yalçınlar Batı Mahal'de 3 ayrı yöne kardeş proje geliyor!

Yalçınlar Batı Mahal'de 3 ayrı yöne kardeş proje geliyor!

Büyükçekmece Gölü kıyısındaki Pelikan Hill proje alanında Göl Mahal ve Batı Mahal projelerini hayata geçiren Yalçınlar Group’un Başkanı Hakan Yalçın, yeni projelerini açıkladı: Batı Mahal’in doğusu, kuzeyi ve güneyi de yolda…




Büyükçekmece Gölü çevresindeki markalı villa projeleri arasında dikkat çeken Batı Mahal ve Göl Mahal projelerini hayata geçiren Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, Pelikan Hill Sitesi proje alanında hayata geçirdikleri Batı Mahal’in yoğun ilgiyle karşılaştığını, projenin ‘doğu, kuzey, güney, mahali’ için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Yalçınlar Group’un 2015 yılında hayata geçirdiği Batı Mahal projesinde fiyatlar, 990 bin dolardan başlayıp 1 milyon 390 bin dolara kadar yükseliyor. Fiyatları nasıl belirlediklerini sorduğumuz Hakan Yalçın, bölgeyi kapsayan bir araştırma yaptıklarını, Göl Vadisi olarak adlandırdıkları bölgede Batı Mahal ayarındaki villa projelerinin 2 milyon dolar edebileceğini gördüklerini söyledi. 


Yeni kampanya yaptı 


Yalçın, “Göl Mahal’den de tecrübeliydik. Fiyat konusunda yaptırdığımız araştırmada gördük ki; şu anda buradaki evlerin değeri 2 milyon dolar. Ama hesapladığımızda 2 milyon dolardan 7 yıl içinde satabileceğimizi gördük. Konut satışını 1,5 yılda tamamlamak için 1 milyon dolar seviyesinde tuttuk” diye konuştu. Yeni bir kampanya yaptıklarını da açıklayan Yalçın, “Projede yer alan ve 50 bin dolar değerinde olan müştemilat ve otomobil garajını da fiyata dahil ettik. Ödemede fiyatı TL’ye çevirip, 24 ay vade yapıyoruz” dedi. Yalçın, Batı Mahal’de 545 metrekare ile 665 metrekare arasında değişen 6+1 ve 7+1 konut tipinde 150 villanın toplam 430 dönüm arsa üzerinde hayata geçirildiğini; her bir villanın da havuzlu bahçe duvarları arasında ev dahil, 3 dönüm arsa alanı olduğunun altını çizdi. 


‘Natamam değil, tastamam’ 


Büyükçekmece Gölü çevresinde inşa edilen villaların bir ‘hastalığı’ olduğuna vurgu yapan Yalçın, “Batı Mahal ile ‘Natamam değil, tastamam’ güzel bir proje ortaya çıktı. Bu bölgenin genel bir hastalığı var; etrafta birçok natamam, yani ‘içi yapılmamış’ evler var. Konutu alan bir de evin için kırıp dökmek için masraf ediyor. Biz bu projede müşterinin hemen yerleşebileceği içi hazır konutlar üretiyoruz” dedi. Batı Mahal inşaat ve satış seviyesinin eş değer gittiğini söyleyen Yalçın, 100 milyon dolar yatırım bedeline sahip projenin ilk etabındaki 58 konutun bu yılın Ekim ayında, 50 konutluk ikinci etabın Mayıs 2017’de ve 50 konutluk üçüncü etabın ise Ekim 2017’de sahiplerine teslim edileceğini açıkladı. 


Göl Mahal ne durumda? 


Fotoğrafçı Yalçınlar’ın ilk markalı konut projesi olan yatırım değeri 50 milyon dolar olan 93 dönüm arsa üzerine kurulu Göl Mahal’e 2010 yılında başladıklarını ifade eden Hakan Yalçın, 38 villadan 7 tanesinin satışının sürdüğünü söyledi. Yalçın, 1 milyon 295 bin dolardan satışa çıkardıkları Göl Mahal villalarının şu an 1 milyon 500 bin dolardan satıldığını belirtti.


Yalçınlar villaya odaklandı


FOTOĞRAF malzemeleri mağazalarıyla ünlü Yalçınların hikayesi, grup başkanı Hakan Yalçın’ın dünyaya geldiği yıl olan 1958’de başlıyor… O yıl babası Hasan Yalçın tarafından Sirkeci’de açılan ilk mağazadan sonra sektörün lideri olan Yalçınlar, 2008’de küçülme kararı aldı ve mağazaları kapatmaya başladı. 2010 yılında inşaat sektörüne girmeye karar veren şirket, 2015’e kadar yan yana sürdürdükleri işlerden inşaatı seçti. Batı Mahal projesiyle de sadece villa projelerine odaklandı…





Yeni Yüzyıl


Geri Dön