Genel

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.Henüz karar aşamasındayken yalıtım yaptıracak kişiler, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?

Konutlarına yalıtım yaptırmak isteyen kişilerin, bazı konular hakkında kafasında soru işaretleri bulunabiliyor. Henüz karar aşamasındayken yalıtım yaptıracak kişiler, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  gibi birçok soruya cevap arıyor. 57 sene önce Türkiye’yi yalıtımla tanıştıran marka İzocam, bu soruları yanıtladı. Tüketicilerin doğru bilgiye ulaşmalarını hedefleyen İzocam, bina yalıtımıyla hakkında en çok sorulan sorulara açıklık getirdi. İşte bina yalıtımı hakkında en sık sorulan 9 soru ve yanıtları:

 

1. BİR BİNANIN EN ÜSRT KATINDA YAŞIYORUM? YAZLARI NORMALDEN SICAK OLUYOR. NE YAPABİLİRİM?

Çatıda yapılacak ısı yalıtımı ile yazın aşırı ısınma sorununa çare olabilir. Çatı arası kullanılmıyorsa, zemine uygulanacak çatı şiltesi ya da rulopan uygulaması ile çözüm sağlayabilirsiniz.

2. ODAMDAN EVİN İÇİNE VE KOMŞULARA ÇOK SES GİDİYOR? BİR ÇÖZÜMÜ VAR MI?

Ses problemine en iyi çözüm, sesin kaynağında alınan önlemlerle olur. Yüzer döşeme uygulaması ve duvarlarda kalibel uygulaması ile komşulara giden gürültü düzeyi en aza indirilebilir.

3. ISITMAYA ÇOK PARA HARCIYORUM. YALITIMLA BUNDAN TASARRUF EDİLEBİLİR Mİ?

Binalara yalıtım uygulayarak hem ısıtma hem soğutma için yaptığınız harcamalarda yüzde 60'a varan tasarruf sağlayabilirsiniz.
 

İşte diğer sorular ve cevapları...

4. ISI YALITIMI ETKİSİNİ KAYBEDEER Mİ? TEKRAR YAPTIRMAM GEREKİR Mİ?

Standartlara uygun bir şekilde üretilip stoklanan malzemeler kullanılarak, doğru bir uygulama ile yapılan yalıtımın ömrü, genel olarak bina ömrü kadardır.

 

5. BİNALARIN ZEMİNİNE ISI YALITIMI YAPTIRMAK GEREKİR Mİ?

Yapılan çalışmalarda ısı kayıplarının yaklaşık yüzde 7’sinin binanın zemininde yeterli yalıtım bulunmamasından kaynaklandığı görülmektedir.

6. ISI YALITIM İÇİN EN İYİ MALZEME NEDİR?

Her ısı yalıtım malzemesinin farklı yanları bulunmaktadır. Uygulamada, ihtiyaca ve hedefe uygun malzeme seçimi yapılmalıdır.  Örnek verilecek olursa; Taşyünü ürünler hem ısı ve ses yalıtımı hem de yangın güvenliği amacıyla kullanılması nedeniyle en avantajlı ürünlerdir.

İşte diğer sorular ve cevapları...

7. ÇATI ARASINA CAMYÜNÜ ÇATI ŞILTESI ILE YALITIM YAPTIRDIM. FAKAT ÇATIDAN AKAN SIZINTI SULARA KARŞI DA YALITIMIN ÜZERINE NAYLON SERDIRDIM. BUNUN BIR SAKINCASI VAR MI?

Bu gibi örtüler yalıtım malzemesinde bulunan su buharının çıkışına engel olmaları nedeni ile yalıtım malzemelerinin yoğuşmadan ötürü ıslanmasına ve zaman içinde kalite ve performans kaybı yaşamasına sebep olur.

8. EVİMİN HANGİ YÖNLERİ YALITILMALI?

Yalıtım sadece çatı katları ve dış duvarları için değildir. Enerji tüketimini ve yaşam alanı konforunu yükseltmek için, ısıtılmayan boşluklu tavanlar, tavanlar, bodrum duvarları,  zeminler, iç duvarlar (özellikle banyolar) gibi evinizin diğer alanlarına da yalıtım uygulanmalıdır.
 

9. BİNA DIŞ DUVARLARINDA, DIŞARIDAN MI IÇERIDEN MI ISI YALITIMI YAPILMALI?

Dış duvarlarda dışarıdan yapılan ısı yalıtım uygulamaları tercih edilmelidir. Hem cephe malzemesinin ısı depolama kapasitesinden faydalanır hem de ağır kütlenin yüksek sıcaklıkta kalması sebebiyle duvar iç yüzeyi ve duvar kesiti içinde yoğuşma riski ortadan kalkar; küflenme gibi problerin önüne geçilir. Ayrıca dış duvara bitişik zeminlerin oluşturacağı ısı köprüleri de engellenmiş olur.

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek'in İlk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı!

Konut satışları rekora koşuyor!

ŞOK'ta bu hafta hangi teknolojik aletler var? İşte 17 Mayıs 2022 fiyat listesi

Teknosa'dan Xiaomi Mi Robot Mop Pro 2'ya indirim! Sakın kaçırmayın! İşte 17 Mayıs 2022 fiyat listesi...