28 / 04 / 2024

Yalkavak Park Dolphin'in yola terkettiği alanın imar planı değişti!

Yalkavak Park Dolphin'in yola terkettiği alanın imar planı değişti!

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Gökçebel Köyü'ndeki Park Dolphin Sitesi'nin encümen kararı ile yola terk ettiği alan alt ölçekli imar planında "turizm tesisi" ilan edildi.



Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Gökçebel Köyü'ndeki Park Dolphin Sitesi'nin encümen kararı ile yola terk ettiği alan 2004 yılında Yalıkavak Belediyesi tarafından konut alanı ilan edildi. Açılan davalar sonucu bu plan iptal edildi. 2010 yılına gelindiğinde Yalıkavak Belediye Meclisi tarafından hazırlanan üst ölçekli planda bu parsele bir fonksiyon verilmedi ancak alt ölçekli planda "turizm tesisi" ilan edildi. Bu plan değişikliği ve plana dayanılarak verilen inşaat ruhsatları da açılan dava sonucunda Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından 2012 yılında iptal edildi. Bu plan değişikliği ve plana dayanılarak verilen inşaat ruhsatları da açılan dava sonucunda Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından 2012 yılında iptal edildi.


İKİ YILDIR DANIŞTAY'DA 

Daha sonra özelleştirme kapsamına alındı. Site sakinleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığına parselin terk amacına uygun kullanılması talebiyle başvurdu ancak reddedildi. Site sakinleri bir dava daha açtı. Özelleştirme İdaresi'nin kararının iptali istemi ile Danıştay'a başvuruldu. Dava dilekçesinde, özel kişi tarafından donatı alanı sağlanması amacıyla belediyeye terk edilen bir parsele turizm tesisi fonksiyonu verilmesinin hukuken mümkün olmadığı vurgulandı. Dava konusu özelleştirmenin yapılması halinde bölgenin imarı açısından geri dönülemez yıkıcı sonuçlarını ortaya çıkacağı vurgulandı. Site sakinleri adına yapılan başvuru 2 yıldır Danıştay'da bekliyor. 


Sözcü


Geri Dön