02 / 05 / 2024

Yalova Roman Mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi 17 Ocak!

Yalova Roman Mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi 17 Ocak!

Kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Roman mahallesi olarak adlandırdığımız 10 hektarlık alanda kentsel dönüşümün yapacağız. İhalesi 17 Ocak Cuma günü olacak.dedi...



Roman Mahallesi'nin ihale tarihi 17 Ocak Belediye Başkanı Yakup Koçal, kentsel dönüşüm ihalesinin 17 Ocak'ta yapılacağını söyledi. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, bir basın toplantısı düzenleyerek, yaptıkları çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Koçal, "Roman mahallesi olarak adlandırdığımız 10 hektarlık alanda kentsel dönüşümün yapacağız. Bu, Bakanlar Kurulu'ndan kararı alman, Resmi gazetede yayınlanan, ihale yetkisi Yalova Belediyesi'ne verilen bir uygulama. İhalesi 17 Ocak Cuma günü olacak. Bir avam projesi yapıldı. Geri dönüşü olmayan, Yalova'yı ciddi anlamda modern bir şehir haline getirecek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz" dedi. 


İhalenin 1 milyon liranın üzerinde olacağım dile getiren Koçal, "İhaleyi alacak firma önce vatandaşlarla teker teker görüşecek. İstenilen bir rapor var firmadan. 


Bu ihaleye katılan firmalar Yalova'dan değil. Şehircilik Bakanlığı'nm yetkilendirdiği firmalar katılacak. Onlar bu konuda profesyonelleşmiş firmalar. Burada 3 tane temel değer belirleyecekler. Bir tanesi hak sahiplerini memnun eden değer, ikinci, yapıların zemin probleminden çıkan maliyetin ne olduğu. Üçüncüsü de, müteahhidin inşaatı yapması için işin içine ticaretini de koyması gerekiyor. Bunun da bir değeri var. Buradaki toplam değeri belirleyecekler. Kimseyi mağdur etmeden çalışma yapılacak. Daha soma yapım ihalesine geçecekler. Orada imar şu an iki kat. Değer toplamı ortaya çıktıktan soma 3-6 kat olabilir. Bunu belirleyecek olan ekonomik rapor. Yani bu bir fırsat. Ben inanıyorum ki, kentsel dönüşümden sonra başka mahallerdeki insanlardan da talep olacak" dedi. 


BİR MÜZE DAHA GELİYOR Ağaç müzesi projesiyle ilgili de bilgi veren Koçal, şöyle konuştu: "Fatih Caddesi'nin sonunda 40 dönümlük alam Ağaç Müzesi yapacağız. 2007'de eski arboretum alam turizm alam olarak işlenince buradaki alam planda ağaç müzesi oldu. Onun proje çalışmasını tamamladık. Anadolu'da yetişen ağaç ve bitkilerinden oluşan bir proje olacak. İçinde iki tane mekan olacak. Bir tanesi Garden A.Ş.'nin bitki satış yeri gibi değerlendirecekler. 

Bir tanesi de kafe olacak. Bunun Yalova'ya önemli değer katacağına inanıyorum." 


Türkiye Gazetesi 


Geri Dön