Genel

Yalova Üniversitesi'nin kampüs sorunu ortada kaldı!

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Ziraat Mühendisleri Odasının, TİGEM arazisinin üniversiteye devriyle ilgili açtığı davada Bartın Üniversitesiyle ilgili kararı emsal göstereceklerini kaydetti

Eruslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bulunan TİGEM arazisine kampüs yapılması konusunda açılan davayla ilgili hazırlıklarını sürdürdüklerini kaydetti.

Araziyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Eruslu, "Bu yerin tarım arazisi olmadığının tespiti için etüt yaptık. Valimizin gayretiyle tarım kurulunu toplayarak vasfını yitirdiğini gösterdik" dedi.

Davadaki müdahil sayısının çok olmasının bir avantaj oluşturacağını kaydeden Rektör Eruslu şöyle devam etti:

"Mahkemeye emsal kararları sunuyoruz. Bununla ilgili Bartın Üniversitesi için, tarım arazisine kurulmasına rağmen Üstün kamu yararı olduğu için yapılması uygundur kararı alınmış. Bunu dosyamıza ekledik."

Dava açılmasına karşın yürütmeyi durdurma kararı verilmediği için idari işlem ve yatırımlara ettiklerini de kaydeden Eruslu, "Sadece ödeneklerin alınması konusunda eksiklik yaşanıyor" şeklinde konuştu.

Eruslu, kampüsle ilgili doğalgaz ihalesi yapacaklarını, giriş ve çıkışlar için de Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüklerini kaydetti.

AA