08 / 11 / 2024

Yalova'daki eski Etibank sosyal tesisleri için başvuru

Yalova'daki eski Etibank sosyal tesisleri için başvuru

Yalova’da, eski Etibank sosyal tesislerinin kullanımı konusunda, Çiftlikköy Belediyesi, Yalova Üniversitesi (YAÜ), Emniyet Genel Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğ&u




Yalova’da, 17 Ağustos Marmara Depremi sonrasında terk edilen ve bir süre önce hazineye devredilen eski Etibank sosyal tesislerinin kullanımı konusunda, Çiftlikköy Belediyesi, Yalova Üniversitesi (YAÜ), Emniyet Genel Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün tahsis için başvuruda bulunduğu bildirildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Etibank personelinin yaz aylarında
 dinlenmesi ve tatil yapması amacıyla kullanılan Çiftlikköy ilçesindeki tesisler, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin ardından terk edildi ve geçen 11 yıllık süreçte kullanılamaz hale geldi. Yalova-İzmit karayolu üzerinde bulunan deniz kenarındaki 69 dönümlük
 alanda kurulu tesis, bir süre önce Eti Holding tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğüne devredilmişti. Tesis, özellikle 1980 ve 1990’lı yıllarda yaz turizminin önemli merkezlerinden biri olarak gösteriliyordu.

"ETİBANK TESİSLERİ HALKA AÇILSIN"
Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendileriyle birlikte YAÜ, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de tesislerin tahsisi için başvuruda bulunduğunu bildirdi. Dağ, Çiftlikköy Belediyesinin ihaleyi 2 kez kazanmasına karşın siyasi nedenlerle tesislerin alınmasının engellendiğini iddia ederek, "Bu süre zarfında ne yazık ki tesisler kullanılmaz hale geldi. Yitip giden milli servet oldu. Biz belediye olarak burayı halka açmak ve Yalova’nın turizmine, sosyal yaşantısına katkı sağlamak için tahsis başvurumuzu yaptık" diye konuştu. Etibank’ta yapacakları projeyi de hazırladıklarını belirten Dağ, şunları kaydetti:

"Hazırladığımız projede mevcut yapıyı bozmadan, ekstra bir yapı yapmadan, sosyal yaşam alanı yarattık. Konaklamanın yapılabileceği binayı modernize edeceğiz. Bunun yanında yüzme havuzu ve sosyal donatı alanlarını da restore edeceğiz. Bir futbol sahası yaparak yeni bir spor alanı oluşturacağız. Bunun yanında diğer tüm alanları insanların nefes alabileceği yeşil alanlar haline getireceğiz. Tesisler şu anda bize devredilirse projeyi hemen başlatıp yaz ayları sonunda hizmete açabiliriz. Projeyle ilgili afiş ve broşürler yaptırıp ilçemizin dört bir yanına astık. Halkımızdan ve siyasilerimizden destek istiyoruz. Yeter ki kazanan Yalova olsun, Etibank tesisleri halka açılsın."

"BİLİŞİM MESLEK YÜKSEKOKULU VE TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ"

YAÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ise Etibank’ı en iyi değerlendirecek kurumun üniversite olduğunu ifade ederek, Etibank arazilerinde Bilişim Meslek Yüksekokulu ve teknoloji geliştirme bölgesi kurmayı planladıklarını bildirdi. Eruslu, şu bilgileri verdi:

"Biz oraya Amerika’da, Avrupa’da bilişimle ilgili çalışan büyük bir firma getireceğiz. Bilişim her yerde olabiliyor. Biz burada öyle bir çalışma yapacağız ki, 5 yıllık planda teknolojik gelişmenin en önemlisi bilişimin, toplumun sanayinin önemine dikkati çekeceğiz. Vasıflı insan, ara eleman gücünü yetiştirmek için burayı pilot bölge seçeceğiz. Yani burası sadece Çiftlikköy
 adına değil Türkiye adına önemli olacak. Bu noktada biz Çiftlikköy’ü de uçurmak istiyoruz. Yalova’yı da uçurmak istiyoruz."

Etibank’ı en iyi şekilde değerlendireceklerini vurgulayan Eruslu, "Burası bir pırlanta. Pırlanta kuyumcuya götürülür. Bunu nalbura götürürseniz nalbur fiyatı alırsınız. Bu pırlantayı en iyi değerlendirecek sarraf üniversitedir. Burası Yalova’ya uluslararası kazanç sağlayacak bir fırsat. Bunu Çiftlikköy’e, Yalova’ya Türkiye’ye kazandırmak istiyorum. Bizden daha iyi bir şey yapacak biri varsa da onu her zaman desteklerim" diye konuştu.
AA


Geri Dön