Ekonomi

Yanlışlıkla milyoner oldu! Kripto...

Yaşanan tuhaf bir olay Avusturya'da bir kişiyi yanlışlıkla milyoner yaptı. crypto.com isimli kripto para borsası, bir kullanıcısına 100 dolar yerine hatayla 10,5 milyon dolar gönderdi.Avusturya’da meydana gelen bu ilginç olay platform tarafından mahkemeye taşındı

Talihli, durumu fırsata çevirip o parayla bir villa satın alıp kız kardeşine hediye etti. Avusturya’da meydana gelen bu ilginç olay platform tarafından mahkemeye taşındı. İlk duruşma görüldü. İşte detaylar...

YANLIŞLIKLA 10.5 MİLYON DOLAR GÖNDERDİ!

Singapur merkezli crypto.com, bir iade işleminde Avustralyalı bir kullanıcısına 100 dolar yerine yanlışlıkla 10.5 milyon dolar yollayınca olanlar oldu. Melbourne'de yaşayan şanslı kadın, hatalı işlem sonucu bir anda milyoner olduğunu fark etti. Durumu fırsata çeviren şanslı kişi parayı teslim etmedi ve bir de o parayla kız kardeşine 1.35 milyon dolar değerinde 5 odalı bir villa satın aldı. 

TALİHLİ PARAYI İADE ETMEYİ KABUL ETMEDİ!

Avustralya haber sitesi 7News'e göre, Aralık 2021'deki bir bağımsız denetim sırasında,  Mayıs 2021 tarihinde Thevamanogari Manivel isimli bir kullanıcıya 100 dolar yerine 10,5 milyon dolar gönderildiği tespit edildi. Hemen talihli kadınla iletişime geçilerek paranın iade edilmesi talep edildi. Fakat kadın parayı geri ödemeyi kabul etmedi. 

OLAY MAHKEMEYE TAŞINDI!

Bunun üzerine crypto.com durumu mahkemeye taşıdı.  Konuyla ilgili açıklamada bulunan Avukat Justin Lawrence, "Sizin olmayan bir mülkü elinizde tutuyorsanız bu dolandırıcılıktır" diyerek duruma tepki gösterdi.el karşılığa sahip değildir.

MAHKEME NE KARAR VERECEK?

Mahkeme, ilk ifadelerin ardından ekim ayına ertelendi. Mahkemenin bu gibi durumlar için emsal niteliği taşıyacağı kararı merakla bekleniyor. Thevamanogari Manivel'e bir yatırım uygulanıp uygulanmayacağı konusu Avustralya'da tartışılmaya devam ediyor. Bakalım bu ilginç olay sonrası mahkeme nasıl bir karar verecek?

Kripto Para Nedir?

Kripto para, takas işlemlerinde kullanılabilen, tamamen dijital, şifrelenmiş, sanal para birimi anlamına geliyor. 

Günümüzde kripto para birimleri pek çok kişi tarafından duyulmuş, devlet başkanlarından dev şirketlere kadar herkesin çok fazla dikkatini çekmiş durumda olan bilinmeyeni çok olan bir olgudur.  Kriptografi, takas işlemlerini doğrulamak ve güvenli şekilde gerçekleştirmek için kullanılan bir terimdir.. Herhangi bir fiziksel karşılığa sahip gelmemektedir.