29 / 04 / 2024

Yapay zekaya dikkat! Yapay zekanın etkileri dünya nüfusunun yüzde 40'ını işsiz bırakabilir!

Yapay zekaya dikkat! Yapay zekanın etkileri dünya nüfusunun yüzde 40'ını işsiz bırakabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel istihdama yapay zekanın yapacağı etkilerin önümüzdeki yıllarda farklı ve değişik olacağını bizlere gösteriyor. IMF konu ile ilgili etkileri açıklayan bir rapor yayımladı. Söz konusu raporda küresel bazda artması beklenen işsizlik oranı ise dikkat çekti.



Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel istihdama yapay zekanın muhtemel etkilerini inceleyen ve raporlayan "Yapay Zeka ve İşin Geleceği" başlıklı bir rapor yayımladığı açıkladı.

Açıklanan Rapor kapsamında, yapay zekanın küresel ekonomiyi derinden etkileyerek yeni bir sanayi devrimine benzer bir değişime yol açabileceği de belirtildi. Bu raporda dikkat çekilen en önemli noktalardan biri ise yapay zekanın etkilerini öngörmek zor olduğu ve istihdam piyasasında üretkenliği yükselirken bazı işleri insan işgücünün yerine geçirebileceği olduğu iletildi.

 Yapay zekaya dikkat! Yapay zekanın etkileri dünya nüfusunun yüzde 40 ını işsiz bırakabilir!

YAPAY ZEKA KİMLERİ ETKİLEYECEK

milligazete.com.tr'de yer alan habere göre; Yine aynı raporda, yapay zekanın küresel istihdamın yüzde 40'ını etkileyebileceği ve gelişmekte olan ekonomilerin bu değişime daha az direnç gösterebileceği, fakat aynı zamanda yapay zekanın faydalarından daha az yararlanabileceği öne sürülüyor. Raporda ayrıca, yapay zekanın ülkeler arası gelir eşitsizliğini yükselebileği ve önceki otomasyon dalgalarının aksine, fazla ücretli çalışanları da etkileyebileceği uyarısı yapıldı.

Öte yandan, IMF Başkanı Kristalina Georgieva da konu hakkında ilgili bir makalede, yapay zekanın istihdam alanında neden olabileceği risklere karşı konuşarak  teknolojinin toplumsal gerilimleri artırma potansiyeline sahip olduğunu da özellikle belirtti.  Georgieva ayrıca politika yapıcıların erken önlemler alarak yapay zeka geçişini daha kapsayıcı hale getirmesi gerektiğini kaydedildi.

Yapay zeka sayesinde "Çimento Fabrikaları" 10-15 yıla kalmadan aramızdan ayrılacak...

Yapay zekanın ele alacağı 20 meslek grubu açıklandı! En az çatı ustaları, inşaatçılar ve sıvacılar etkileniyor...

Yapay zeka destekli Onvo OV43250 43 inç 109 Ekran Full HD Android Smart LED TV satışa çıktı!


Geri Dön