02 / 05 / 2024

Yapı araştırma merkezi kuruluyor!

Yapı araştırma merkezi kuruluyor!

Yapılarla ilgili önerilerin ve standartların geliştirilmesi, yenilikçi tasarımların yapılması, yapım tekniklerinin yükseltilmesi, malzemelerin araştırılması ve geliştirilmesi amacıyla Yapı Araştırma Merkezi kurulmasına yönelik çalışmalara başladı.



Yapılarla ilgili önerilerin ve standartların geliştirilmesi, yenilikçi tasarımların yapılması, yapım tekniklerinin yükseltilmesi, malzemelerin araştırılması ve geliştirilmesi amacıyla Yapı Araştırma Merkezi kurulmasına yönelik çalışmalara başladı. Merkezin kurulması için önümüzdeki günlerde hukuki altyapı hazırlanacak. Kurulacak Yapı Araştırma Merkezi'nce yürütülecek araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle üretim ve pazarlama stratejisi oluşturulacak. Elde edilecek sonuçlar kentsel dönüşüm süreci de dahil olmak üzere inşaat sektörünün üretim sürecine doğrudan kanalize edilebilecek. 


Yerli destek 

Söz konusu merkez, yerli ve yabancı üniversiteler, sektör temsilcileri ve şirketlerle işbn-liği içinde çalışacak. Merkez, protokol veya geçici görevlendü-me yoluyla uzman desteği alarak faaliyetlerini yürütebilecek. Yapı Araştırma Merkezi'nin çalışmalarıyla inşaat malzemeleri sanayinin tüm segmentlerini kapsayacak şekilde yaygınlaştuılacak. Böylece inşaat sektöründe kullanılan malzemelerle ilgili Ar-Ge yapılmasının önü açılacak. 



Yeni Asır 


Geri Dön