21 / 05 / 2024

Yapı denetiminde enerji verimliliği seminerleri başlıyor!

Yapı denetiminde enerji verimliliği seminerleri başlıyor!

Yapı Denetiminde Enerji Verimliliğinin Sağlanması Eğitim Seminerleri, Ankara, İzmir, Erzurum ve İstanbul'da gerçekleştirilecek. İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerlerin yerleri ve tarihleri...




Türkiye’de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ve Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği içinde “Yapı Denetiminde Enerji Verimliliğinin Sağlanması Eğitim Seminerleri” düzenleniyor.


Eğitim seminerleri 17 Haziran’da  Ankara  Ticaret Odası'nda; 19 Haziran’da  İzmir  Ege Üniversitesi'nde; 24 Haziran’da Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda ve 26 Haziran’da İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle; 


"Eğitimlere; başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teşkilatı ve ilgili birimleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri olmak üzere kamu kurumları, İl ve İlçe Belediyeleri ilgili personeli, yapı denetim firmaları, Organize Sanayi Bölgeleri ilgili personeli, yapı denetim sürecinde görev ve rol alan ilgili STK’ların katılması beklenmektedir. 


Eğitime katılacakların,  yapı denetimi konusunda belirli bir teknik bilgi birikimine sahip ve yapı denetim sürecinde binalarda enerji verimliliğinin sağlanması konusunda görev veya rol alan kişilerden oluşması öngörülmektedir. 


İlgili mevzuatın, binalarda enerji verimliliği temel prensipleri, Avrupa ve Türkiye’den uygulama örneklerinin yanı sıra “Yeni Binalarda Enerji Verimliliği Proje Kontrol Formu ve Açıklama Kılavuzu”nun tanıtılacağı eğitim seminerlerinde katılımcılara gün sonunda “katılım belgesi” de verilecektir."


Katılım ve detaylı bilgi için tıklayın!


Geri Dön