Kent Haberleri

Yapı denetiminde yeni uygulama geliyor! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Pilot bölge İstanbul oldu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, binaların denetiminin çok daha etkin bir şekilde yapılması amacıyla pilot olarak İstanbul'dan başlayacaklarına dikkat çekti ve yapı denetiminde yeni uygulamanın detaylarını anlattı.   Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyasıı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Murat Kurum, bu projenin İstanbul'un güçlü hale getirilmesi adına çok önemli olduğuna dikkat çekti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, partisinin Sancaktepe İlçe Başkanlığında teşkilat üyeleriyle bir araya geldi ve burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyasıı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Murat Kurum, bu projenin İstanbul'un güçlü hale getirilmesi adına çok önemli olduğuna dikkat çekti. 

Bunun "Yüzyıl'ın dönüşüm projesi" olduğunu aktaran Murat Kurum, söz konusu açıklamasında "Bu kapsamda milletimizle de inşallah el ele vereceğiz. "İstanbul Dönüşümü" adına başvurularımızın tamamlanmasıyla birlikte inşaat sürecini yürüteceğiz" ifadelerine yer verdi ve çocuklara, gençlere emanet edecekleri İstanbul'un daha dirençli olmasını istediklerini vurguladı. 

Yapı denetiminde yeni uygulama geliyor! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Pilot bölge İstanbul oldu! 

NTV'de yer alan habere göre; Bakan Kurum, İstanbul'un daha güvenli ve dirençli hale gelmesi kapsamında tüm mevzuatları gözden geçirdiklerine dikkat çekti ve "'Ulusal Risk Kalkanı' projesi kapsamında da bilim insanlarımızla, bilimin ışığında, onların görüş ve önerileri doğrultusunda da çalışmalar yapıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Bakan Kurum, gelen talepler çerçevesinde yapı denetim sisteminde önemli bir düzenlemeye gidildiğine ve pilot bölge şeklinde de İstanbul'un seçildiğine dikkat çekti. 

YAPI DENETİMİ 2 AYRI HAVUZA AYRILACAK 

İstanbul'u Anadolu ve Avrupa Yakası olacak şekilde 2 bölgeye ayırdıklarının altını çizen Murat Kurum, "Binaların denetiminin çok daha etkin bir şekilde yapılabilmesi için pilot olarak İstanbul'da başlayacağız. Yapı denetimini 2 ayrı havuza ayırıyoruz. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda yapı denetim firmaları, bulunduğu merkezler itibarıyla hizmet sunacaklar" diye konuştu ve tüm detayları tek tek açıkladı. 

Yapı denetiminde yeni uygulama geliyor! Bakan Kurum tek tek açıkladı: Pilot bölge İstanbul oldu! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yapı denetimi ile ilgili yaptığı açıklamasının devamında "Yani Anadolu Yakası'ndaki yapı denetim firmaları Anadolu Yakası'ndaki havuzdan, Avrupa Yakası'ndakiler de Avrupa Yakası'ndaki havuzdan, kura sistemiyle, vatandaşlarımıza yapı denetim hizmeti verecekler" dedi ve bu şekilde inşaatlarına daha yakın, daha etkin şantiyelere gidip, şantiyelerde imalatı takip edebilmelerine imkan sunulacağının altını çizdi.

Bakan Murat Kurum, önümüzdeki hafta itibarıyla görüşlerini aldıkları uygulamanın hayaa geçirileceğini vurguladı. 

Konut fiyatları neden yükseliyor? Konut Fiyat Endeksi'ndeki artış 4 yılda yüzde 652 oldu!

ABD'de konut başlangıçları yüzde 2,2 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Altında balon sönüyor! Altın düşmeye devam ediyor! Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 18 Mayıs 2023 altın fiyatları

2023 Memur maaşlarına ek zam gelecek mi? En düşük memur maaşı ne zaman 22 bin TL olacak?