Genel

Yapı Fuarı'nda konuk ülke Rusya!

Rus işadamlarını Türk yapı sektörü temsilcileri ile buluşturacak olan fuar son teknoloji ürünler ve sektördeki yenilikleri sergilemesi bakımından son tüketiciye de seslenecek

Bu yıl 34'üncüsü düzenlenecek olan bölgenin en kapsamlı fuarlarından biri olan Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri fuarı, Yapı Fuarı - TURKEYBU-ILD İstanbul, kapılarını açıyor. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen fuarın konuk ülkesi Rusya. Fuarın açılışına Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, Almanya Federal Cumhuriyeti İmar Bakanı Dr. Peter Ramsauer, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol'un da aralarında olduğu çok sayıda ismin yanı sıra konuk ülkelerin ticari heyet başkanları ile yapı sektörü yetkilileri katılacak.

Rus işadamlanm Türk yapı sektörü temsilcileri ile buluşturacak olan fuar son teknoloji ürünler ve sektördeki yenilikleri ile son tüketiciye de seslenecek. Geçen yıl 103 bin 848 ziyaretçinin olduğu fuara bu yıl da rekor katılım bekleniyor. Güneş enerjisi teknolojilerinden kapı kilidine, prefabrik yapılardan seramik ürünlerine kadar, her türlü ürün ile ilgili bilgi alınabilecek fu arda, sektördeki son trendler gözler önüne serilecek.

Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'nın alanı bu yıl 21 bin metrekare daha büyüyerek 81 bin metrekare alana çıktı. Geçen yıla göre yüzde 30 büyüyen fuarda onlarca şirket, geleceğin yapı teknolojilerini de sergiliyor. Yerli ve yabancı yeni ürünler, teknolojilerin ile hizmetlerin buluşması olarak nitelendirilebilecek fuar, yabancı şirketlere de satış kapısı aralıyor. Bağımsız Devletler Topluluğu'nda, Ortadoğu'da, Türki Cumhuriyetler'de ve Kuzey Afrika'da iş yapan Türk müteahhitleri ile satış bağlantıları gerçekleştirmenin yolu olarak da görülen fuara geçen yıl 78'i yurtdışından olmak üzere 790 firma katıldı. 103 bin 848 ziyaretçinin ilgisi ile karşılanan Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 2010'da 10 ayrı salonda yaklaşık 8 bin 254 ürün ve 2 bin 631 marka temsil edildi.

Cumhuriyet/Fatma Koşar