30 / 04 / 2024

Yapı Kredi Koray GYO Riva'daki arsalarını satıyor!

Yapı Kredi Koray GYO Riva'daki arsalarını satıyor!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Beykoz Riva'da bulunan toplam 8 parseldeki arsalar 63 milyon 300 bin TL + KDV bedelle Sardes Gayrimenkul'e satacak.



Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bağlı ortaklarından Gelişim Gayrimenkul yönetim kurulları tarafından alınan kararlar çerçevesinde, İstanbul ili, Beykoz İlçesi, Çayağzı (Riva) Köyü mevkiilerinde bulunan toplam 8 parseldeki arsalar 63 milyon 300 bin TL + KDV bedelle Sardes Gayrimenkul Yatırımcılığı ve Ticaret A.Ş'ye satılacak. 


Söz konusu gayrimenkullerden 2989 parsel “özel orman”, 2991, 2992, 2993, 2994, 3017, 3028 nolu parseller gayrimenkul yatırım ortaklığı portföyüne “tarla” olarak, 1164 ada 1 no’lu parsel ise “arsa” olarak alındı. Arsaların çevresinde Riva Konakları ve Villa Riva Sitesi yer alıyor.


Yapı Kredi Koray GYO Riva daki arsalarını satıyor!


Yapı Kredi Koray GYO açıklaması:

Şirketimizin ve bağlı ortaklığımız Gelişim Gayrimenkul ve Yatırım Ticaret A.Ş. ("Gelişim Gayrimenkul") yönetim kurulları tarafından alınan kararlar çerçevesinde;  Şirketimiz ve Gelişim Gayrimenkul aktifinde yer alan İstanbul ili, Beykoz İlçesi, Çayağzı (Riva) Köyü mevkiilerinde bulunan toplam 8 parseldeki, 16.12.2015 tarihinde kamuya açıklanan değerleme raporunda KDV hariç toplam 63.216.103 TL değer takdir edilen arsalar, toplam 63.300.000 TL + KDV bedelle Sardes Gayrimenkul Yatırımcılığı ve Ticaret A.Ş.'ye satılacak olup, işlemlere ilişkin detaylar yukarıda belirtilmektedir.


Şirketimizin nihai ana ortaklarından Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş.'nin bağlı ortaklığı Sardes Gayrimenkul Yatırımcılığı ve Ticaret A.Ş. ile gerçekleştirilecek söz konusu ilişkili taraf işlemi için alınan kararlar bağımsız üyeler dahil tüm üyelerin oybirliği ile alınmıştır.  İlgili satış işlemleri, SPK düzenlemelerine göre yetkili gayrimenkul değerleme şirketi Aktif Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan ekteki 16.12.2015 tarihli değerleme raporunda takdir edilen değere uygun bir bedelle gerçekleştirilecektir.


Yapı Kredi Koray GYO Riva daki arsalarını satıyor!


Değerleme raporu için tıklayın



Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön