01 / 05 / 2024

Yapı Kredi Koray'ın hedefi 5 yılda 100 proje yönetmek!

Yapı Kredi Koray'ın hedefi 5 yılda 100 proje yönetmek!

Servislerine alışveriş merkezi kiralama ve yönetim faaliyetini de ekleyen YKS, 5 yılda 2 milyar dolar değeri olan 100 projede 4 bin personel ile 3 milyon metrekareyi yönetmeyi ve 75 milyon  dolar işletme bütçesine ulaşmayı hedefliyor



1988 yılında kurulan, Yapı Kredi Koray GYO ve Koray İnşaat kurumsal ortaklığından aldığı güçle faaliyet gösteren YKS, genişleyen hizmet yapısını ve iş hedeflerini basına anlattı.

çEYREK ASIRLIK KÖKLÜ GEçMİşž

YKS, 1988 yılında bir tesis yönetim firması olarak kuruldu. Kuruluş amacı Yapı Kredi Plaza 'nın yönetim ve işletimi olan YKS, 1998 yılına kadar sadece bu proje ile ilgilendi. Ancak bu yıldan sonra stratejik bir kararla dış müşterilere hizmet verir hale gelmeye başladı.

YKS zaman içerisinde, konut, alışveriş merkezleri ve endüstriyel tesisler ile faaliyet alanını genişletti. YKS ismi, gelişen ülke ile birlikte, nitelikli ve değerli bir tesis yönetimi markasına dönüştü. YKS, çevre ile uyumlu, ülkenin sürdürülebilir geleceği için faaliyet gösteren, teknolojik ve insan odaklı yönetim felsefesini bulunduğu her yere taşıdı.

çeyrek asır boyunca ülkenin farklı noktalarında, tesis yönetiminin tüm segmentlerini deneyimlemiş YKS, bugün faaliyet alanını ve iş hedeflerini genişletiyor. Hizmetlerine alışveriş merkezi kiralama ve yönetim faaliyetini de ekleyen YKS, 360 derece gayrimenkul yönetimi başlığı ile sektörde yeni ve daha ilerici bir dönemi başlatıyor.

DENEYİMİNİ SEKTÖRÜN DİĞER ALANLARINA DA AKTARIYOR!

YKS Genel Müdürü Sinan Fındıkoğlu, basın toplantısında yaptığı açıklamada firma hedeflerini şöyle anlattı: “Biz gayrimenkulün tüm segmentlerinde, şimdiye kadar ele aldığımız tüm projeleri büyük bir başarı ile yönettik. Bugün bilgi birikimimizi yani binalardan öğrendiklerimizi alışveriş merkezi yönetimine taşıyoruz.

şžu an Bandırma 'nın ilk ve tek alışveriş merkezi Liman ile,  İzmir  'in alışveriş ve buluşma noktası Asmaçatı, YKS 'nin kiralama ve yönetim danışmanlığında yükseliyor. Bu sayıyı 5 yıl içinde Türkiye genelinde 15 alışveriş merkezine çıkaracağız. YKS olarak 2016 yılında toplam 100 projede 3 milyon metrekare yönetim ve 2 milyar USD yatırım hedefine ulaşacağız ”.

YKS bugün itibariyle uzman kadrosu ile 25 'in üzerinde projede, 1.13 milyar USD yatırım değeri olan 1.3 milyon metrekare yönetiyor. Bunların içerisinde ofis, konut, alışveriş merkezi ve endüstri tesisi alanları bulunuyor. YKS, toplam 975 personeliyle hizmet veren ve bu anlamda tesis yönetim sektörünün en deneyimli ve kurumsallaşmış firmalarından biri olarak nitelendiriliyor.


Geri Dön