29 / 04 / 2024

Yapı Kredi'den Bakü Hilton'a 86 milyon dolar finansman!

Yapı Kredi'den Bakü Hilton'a 86 milyon dolar finansman!

Yapı Kredinin, 2007 yılında "İSR Kapital Management" ve "Hilton Worldwide" şirketleri arasında imzalanan anlaşmanın ardından 86 milyon dolar finansman sağladığı otel, Bakünün en modern binalarından biri olma özelliği taşıyor



Yapı Kredi, ekim ayı itibarıyla hizmete açılan Hilton Bakü Oteline 86 milyon dolar finansman sağladı.

Otelin beklenenden erken faaliyete geçmesinin projenin başarısını açıkça ortaya koyduğunu belirten Yapı Kredi CEOsu Faik Açıkalın Proje finansmanı, hem önem verdiğimiz hem de yeni dönemde büyümeyi sürdüreceğimiz alanlar arasında yer alıyor. Bu düşünceden hareketle, finansman sağladığımız Hilton Bakü Oteli, Azerbaycan için büyük önem taşıyor. Azerbaycan ciddi büyüme ve gelişme potansiyeline sahip bir ülke... Bu nedenle Türkiye dışında faaliyet gösteren bankalarımızdan biri de Azerbaycanda bulunuyor.

Bakünün ticari ve turistik faaliyetlerine önemli ölçüde katkı sağlayacağına inandığımız bu modern otel projesinin hayata geçirilmesinde payımızın bulunmasından ötürü büyük bir mutluluk duyuyoruz. şeklinde konuştu.

İnşaatının 2011 yılı sonunda bitmesi beklenen Hilton Bakü Oteli, tahmin edilen süreden önce tamamlanarak, Ekim 2011 itibarıyla ilk konuklarını ağırlamaya başladı.



Geri Dön