Genel

Yapı Zirvesi 28 Nisan'da başlıyor!

TURAB, İzmir Şubesi tarafından 28-30 Nisan tarihleri arasında Çeşme Sheraton Otel'de gerçekleştirilecek olan, Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, İkili Görüşme, Alım Heyeti ve Organizasyonu Yapı Zirvesi için süre daraldı.

Türk- Arap İş Adamları Derneği (TURAB), İzmir Şubesi tarafından 28-30 Nisan tarihleri arasında Çeşme Sheraton Otel'de gerçekleştirilecek olan, Yapı-İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı, İkili Görüşme, Alım Heyeti ve Organizasyonu Yapı Zirvesi için süre daraldı. 

TURAB İzmir Şube Başkanı Sabuhi Attar, 600'e yakın arap firmasının katılımının sağlanacağı zirve ile İzmir'in tanıtımının gerçekleştirileceğini söyledi. İzmir ekonomisinin canlanacağı Yapı Zirvesi ile, kente 1 milyar dolan aşan katkı sağlanacağının altı çizildi. İş başlamadan 300 bin euro sipariş alınan Yapı Zirvesi aracılığıyla, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'nde bulunan Arap ülkeleri ile Türkiye taıihi ve kültürel bağlan, ilişkileri her açıdan geliştirilecek. Başkan Attar, "Arap ülkelerinden bakanlar, ticaret ve sanayi odalan, mesleki kuruluşların temsilcilerini organizasyona katkı vermek, ekonomik fayda sağlamaları için İzmir'e davet ettik" dedi. 

İzmir Valiliği, İzmir İl Kültür Müdürlüğü, KOSGEB Kuzey ve Güney Bölge Müdürlükleri, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Müteahhitler Federasyonu, Türk-Arap Turizm Organizasyon Derneği'nin (TATO) katkılarıyla Turabexpo tarafından organize edilen fuarın kentin ekonomisini canlandırması ümit ediliyor. 


Gözlem