29 / 04 / 2024

Yapıkur Apartmanı'nda icradan 280 bin TL'ye satılık daire!

Yapıkur Apartmanı'nda icradan 280 bin TL'ye satılık daire!

Kadıköy 2. İcra Müdürlüğü; Kadıköy, Bostancı'daki Yapıkur Apartmanı'nında yer alan daireyi 280 bin TL'ye satıyor. İhalesi 1 Nisan günü yapılacak...



Verilen ilan şu şekilde; 

Satılmasına karar verilen aşağıda tapu kaydında, cinsi, evsafı, kıymeti ile önemli özellikleri ve satış şartları belirtilen taşınmaz. Müdürlüğümüzce açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

istanbul İli, Kadıköy ilçesi, Bostancı Mah, 1153 ada, 134 parsel sayılı, 2053,00 m2 alanlı, 30/1000 arsa paylı, 9 katlı, bit dükkan otuziki dairellbahçeft kargir apartmanda, 1. kat, (9) notu bağımsız bölümün tamamı Süleyman oğlu Kemal YAVUZ adına kayıtlıdır.

İMAR DURUMU: Kadıköy Belediye Başkaniığı'nın 18.05.2010 tarih, 139546B-4268 saydı yazılarında. Bostancı Mahallesi, 168 pafta, 1153 ada, 134 parsel numaralı taşınmaz ile alakalı, imar durum bilgilerine göre; 11.05.2006 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli imar Planında, ayrık nizam, H=serbest irtifalı, maxTAKS (taban alanı katsayısı): 2.07 ve konut sahasında olduğu belirtilmektedir. Aynea parsele komşu veya yol karşısında tespitli tarihi eser niteliğinde yapı bulunması halinde uygulama esnasında Anıtlar Kurulundan görüş alınması gerekmektedir.

HUDUDU VE SAHASI: Tapu kaydı ve ekli çapı mahalline uygulandığında çapının zemine uygun olduğu tespit edilmiştir.

HALİ HAZİR DURUMU ye EVSAFI; Sahsa konu taşınmaz, Kadıköy ilçesi, Bostancı Mahallesi, 168 pafta, 1153 ada, 134 parseldeki, mahallen Özlem Sokak, Yapıkur Apartmanı. No:8'deki binanın 1. kat (9) numaralı dairesidir. Parsel üzerinde, mimarlık hizmetlerine esas, IV. sınıf A grubu yapılardan olan, yedi normal katlı, betonarme karkas olarak yaklaşık 23 yıl önce kışa edilen bir bina vardır. Binanın normal kat alanlarında dörder adet bağımsız bölüm vardır. Bahse konu daire kuzey ve batı yönlere cepheli olup, giriş holü, üç oda, salon, mutfak, banyo, tuvalet ve balkon mahalleri olan ve yaklaşık 135 nvinşaat alanlıdır. Binanın inşasında standart okluğu kabul edilen malzemeler kullanılmış olup, ıslak zemin döşemeleri mermer, oda zemin döşemelerinde ise ahşap malzemeler kullanılmıştır. Bina merkezi sistemli kaloı irer ısınma türünde olup çift asansör tesisi vardır. Belediye alt yapı hizmetten ve ulaşım imkanı olumlu özellikte olan bölgedeki parseldir.

Yukarıda izah edilen tüm hususlar dikkate alınarak taşınmazın bulunduğu mevkii, imarı, yüzölçümü, hali hazır durumu, civarındaki emsal emlak alım ve satım rayiçleri, ulaşımı, iş merkezlerine, meskun yerlere, ana artere, alışveriş merkezlerine yakınlığı, belediye hizmetlerinden yararlanma durumu, yıpranma payı, olduğu gibi kullanılması halinde getirebileceği geliri değerine tesir eden tüm etkenler ile günün ekonomik koşulları da göz önüne alınarak meskül taşınmazın bu günkü kıymet takdiri;

TAŞINMAZIN DEĞERİ: 280.000,00 TL

İHALENİN YAPILACAĞI YER, GÜN VE SAAT:

1. Satış: Kadıköy 2. İcra Müdürlüğünde 01.04.2011 günü 10.30-10.40 saatleri arasında
2. Satış: Kadıköy 2. İcra Müdürlüğünde 11.04.2011 günü 1030-10.40 saatleri arasında

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Birinci satış yukarıda tayin edilen gün yer ve saatleri arasında açık artırma suretiyle yapılacaktır, bu artırmada tahmin edilen kıymetin % âO'ıfiı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla yukarıda yazılı yer, gün ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır, bu artırmada da rüçhanlı alacakların alacaklarını, tahmin edilen kıymetin % 40'ı bulması ve sahs isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masrafları geçmesi lazımdır.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde nakdi "YTL'sı veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır, Satış peşin parayla yapılacaktır, aba talep ederse 10 günü geçmemek Üzere mehil verilebilir. İhale kararı Damga Vergisi, Katma Değer Vergisinin tamamı ve Tapu Harcının ve tahliye masrafları alıcıya ait olup, Tapu haranın 'A si ve birikmiş vergiler ile Tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin {*) bu gayrimenkul Üzerindeki haklarını hususuyla faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile tarihinden itibaren 15 gün içinde dairemize bildirmeleri gerekmektir, aksi takdirde hakları tapu sicili sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Alıcı ihaleye alacağa mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya llfC un 130. maddesine göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale karan feshofurıarak kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim İse arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz, veya bulunmazsa hemen 7 gün müddetle artırmaya çıkardır, bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az 7 gün önce yapılacak ilanla yetinilir.

6- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yattırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan veaynca temerrüt faizinden müteselsılen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

7- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Müdürlüğümüzde açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecahnı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

9- Satış itanı ilgililerin dosya ve tapu kaydında yazılı adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adrese tebligat yapılamaması halinde ilgililer ve adresleri bilinmeyenler için de iş bu satış ilanının, ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur. Adresi tapuda kayıtlı olmayan alakadarlar için ayrıca adres tahkiki yapılmayacaktır.
Dosya No:2010/1110 Tal.

 


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön