Ekonomi

Yapılan gıda yardımı nasıl alınır? Gıda yardımı için nereden başvuru yapılır?

Devlet tarafından sunulan desteklerden biri olan gıda yardımı, önemli bir fayda sağlıyor. Bu yardım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanmış olup başvuru yaparak alınmaktadır. Özellikle maddi yardıma ihtiyacı olan aileler için gıda yardımı önemlidir. Bu yardım, bireylerin gıda ihtiyaçlarını karşılamak için belirli sürelerde yapılmaktadır

Düşük gelirli ailelere destek olmak amacıyla yapılan yardımlardan biri de gıda yardımı olarak biliniyor. Bu yardım, bireylerin gıda ihtiyaçlarını karşılamak için belirli sürelerde yapılmaktadır. Kurban Bayramı öncesinde gıda yardımının yapılacağı duyuruldu. Buna göre, ihtiyaç sahiplerinin belirli tarihler arasında başvuru yapmaları bekleniyor. İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan gıda yardımı başvurusu hakkında merak edilen detaylar haberimizde…

Yardımdan kimler yararlanabilir?

Kurban Bayramı öncesinden duyurulan gıda yardımından belirli kişiler yararlanabilecek. Düşük gelirli ve 18 yaşından büyük olan tüm bireyler yardıma başvurabilecek. Sadece Kurban Bayramı’nda olmayıp yıl boyunca bu kişilerin farklı sürelerde de gıda yardımı alması mümkün olacak. Düşük gelir grubunda yer alan ve farklı sosyal yardımlardan yararlanan kişilerin de bu yardıma başvurma şansı vardır. Düşük gelir grubunda olarak adlandırılan bireyler, hanede kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin en az üçte birine sahiptirler. Dolayısıyla gıda yardımından yararlanmak için gerekli olan ilk şart düşük gelir grubunda yer almaktır. 

Başvurular nereden ve ne zaman yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunmuş olduğu gıda yardımı için başvuruların yapılması gerekmektedir. Başvurular e-devlet kapısı, kaymakamlıklar veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından yapılabilmektedir. E-devlet Kapısı seçeneğini kullanmak isteyenler, sisteme giriş yaptıktan  ‘Sosyal Yardım Başvuruları’ sekmesinden gerekli adımları takip etmeleri gerekmektedir. Burada istenen tüm belgeler eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlandıktan sonra başvurunun başarılı bir şekilde tamamlanması mümkün olacak. 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti, başvuruları inceledikten sonra belirli miktarda belirleyecektir. Başvuruların başarıyla değerlendirilmesi durumunda ödemeler Kurban Bayramı öncesinde gerçekleşecektir. Gıda yardımı desteği başvuruları hakkında tüm detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmî sitesinde yer almaktadır. Dolayısıyla gerekli yönlendirmeler ihtiyaç sahipleri için duyurulmuştur.

Bakan Yerlikaya: Depremzedenin kira yardımı bayram öncesi hesaplarda olacak!

Aile Bakanılığı müjdeyi verdi, 'Aile Destek' ödemesi değil ama TC Kimlik Kartı ile başvuran şimdi 3.336 TL ödeme alacak!

Aile Bakanlığı bu kişilere yardım edecek! 4 bin, 5 bin ve 200 bin TL veriliyor!