Ekonomi

Yapılan zam, İstanbul’da taksicileri ikiye böldü!

İstanbul’da yeni yılın ilk günü zamlı tarifeyle hizmet verecek olan taksiciler, zam oranıyla ilgili farklı görüşler ortaya koydu. İşte İstanbul taksicilerinin görüş ve gerekçeleri…İstanbul’daki taksi ücretlerine UKOME kararıyla yeni bir zam yapılırken, taksici esnafı da yeni tarifeleri güncelletmek için kuyruğa girdi

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren zamlı tarifeyle yollara çıkacak olan İstanbul taksicileri, taksimetrelerini güncelletmek için kuyruğa girerken, yapılan zamla ilgili de değişik görüşler ortaya koydu.

İstanbul’daki taksi ücretlerine UKOME kararıyla yeni bir zam yapılırken, taksici esnafı da yeni tarifeleri güncelletmek için kuyruğa girdi.

 

İstanbul'da UKOME kararıyla taksi ücretlerine yapılan zammın ardından, taksi şoförleri 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeler için taksimetrelerini güncelleştiriyor.

İstanbul’un çeşitli bölgelerinde zam nedeniyle güncelleme yaptıran taksicile sabahın erken saatlerden itibaren kuyruklar oluşturdu.

1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olarak yeni tarifiler için, taksimetrelerini güncelletmek isteyen taksi şoförleri, yetkili firmalara sabah erken saatlerden itibaren gelmeye başladı. Taksimetrelerini zamlı tarifelerle güncelletmeyi bekleyen taksiciler, buralarda uzun kuyruklar oluşturdu. Sırası gelen taksimetreler ise yeni zam oranlarına göre güncellendikten sonra, mühürlendi.

"ZAM YERİNE YAKIT İNDİRİMİ GETİRİLSİN"

Söz konusu zamla ilgili değişik görüşler bildiren taksicilerden bazıları zammı yeterli bulurken, bazıları ise bu zamlar nedeniyle kısa mesafe yolcusunun azalacağından yakındı.

Konuyla ilgili konuşan taksici Ünal Yüksel, yapılan her zammın taksici esnafını etkilediğini savundu,  Güncelleme bedeli olarak 600 TL ödediğini bildiren Yüksel, “Bu zam vatandaşı da etkileyecek. Taksiye binen binemeyen var. Maalesef kısa mesafe yolcusu azalacağı gibi, uzun mesafe işlerde de düşüşler olacak” diye konuştu. Yüksel, zam yerine yevmiyelerin düşürülmesini ve taksicilere yakıt indirimi uygulanmasını talep etti.

“YÜZDE 50 ZAM BEKLİYORDUK!”

Taksici Alişen Dikbıyık ise yapılan yüzde 29 zammın yetersiz olduğunu savundu. Kendilerinin yüzde 50 zam beklediğini söyleyen Dikbıyık, yakıt fiyatlarının ilerleyen günlerde yeniden artacağını iddia etti.

“Yakıt fiyatları artmasa şu an yapılan zam yeterli” diyen Dikbıyık, böylesi bir artış durumunda zammın yetmeyeceğini, taksicinin yine yolcu seçmeye başlayacağını çünkü yevmiyesini kurtarmayacağını iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, UKOME toplantısında alınan kararla, taksilerde açılış ücreti 9.80 TL’den 12.65 TL’ye, kısa mesafe ücreti ise 28 TL’den 40 TL’ye. taksi mesafe ücreti kilometre başına 6.30 liradan 8.51 liraya yükseltilmişti.

Taksiciler odasından İBB'ye tepki! Yüzde 50 zam istemişlerdi, alınan kararla şoke oldular!