Ekonomi

Yapılandırmada başvuru tarihi belli oldu mu, yapılandırma başvurusu nereye yapılacak? İşte yapılandırmada son dakika

Beştepe’de dün yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni yapılandırma paketinde detaylar da belli olmaya başladı. Peki bu yapılandırma başvurularıyla ilgili tarih açıklandı mı, yapılandırma başvurusu nerelere yapılacak? İşte yanıtı. Ancak açıklamada, söz konusu yapılandırma ile ilgili başvuruların nasıl ve nerelere yapılacağı, ne zaman başlayacağı bildirilmezken, bu durum vatandaşlar arasında da merak konusu oldu

Devlete olan borçları içeren Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketi dün Beştepe’deki toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Ancak açıklamada, söz konusu yapılandırma ile ilgili başvuruların nasıl ve nerelere yapılacağı, ne zaman başlayacağı bildirilmezken, bu durum vatandaşlar arasında da merak konusu oldu.

Peki yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlar için başvuru süreci ne zaman başlayacak ve paket kapsamında hangi borçlar yapılandıracak?

Kamuoyunda vergi affı olarak da adlandırılan Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi olan yeni düzenlemenin detayları da merak ediliyor. Peki bu yeni düzenleme kapsamında hangi borçlar yapılandıracak? Borç yapılandırma başvuruları ne zaman başlayacak ve hangi borçlar için nerelere başvuru yapılacak?

Dün açıklanan borç yapılandırması ile ilgili sürecin önümüzdeki hafta içinde netlik kazanacağı bildirildi.

DEVLETE OLAN BU BORÇLAR YAPILANDIRILACAK?

Yeni yapılandırma paketi ile 31 Aralık tarihine kadar devlete olan 2 bin TL’nin altındaki vergi borçları, trafik ceza puanları silinecek. Yeni düzenlemeyle ayrıca, devlete olan borçlar için taksitli ödeme imkanı sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, gümrük müdürlükleri, vergi daireleri, belediyeler, SGK, il özel idareleri gibi kurumlarının kamu alacakları yeniden yapılandırılacak.

Erdoğan dün akmış yaptığı açıklamada, “Vatandaş ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçların cezalarını kaldırıyor, bu borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz” demişti.