02 / 05 / 2024

Yapılandırmada ikinci şans TBMM gündeminde!

Yapılandırmada ikinci şans TBMM gündeminde!

Yapılandırmaya başvuruda bulunamayanlar için ikinci şans mecliste görüşülecek. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler için son başvuru tarihi 30 Haziran günü.



Yapılandırmaya başvuruda bulunamayanlara kişiler için ikinci şas tanıyan, bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması teklifi TBMM Genel Kurulu'nun gündemini oluşturacak. 


Mecliste, bazı uluslararası anlaşma ve mutabakat metinlerinin onaylanmasına ilişkin tasarılar görüşülecek ve karara bağlanacak.


9 Mayıs Salı günü ele alınacak, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın imzasını taşıyor. 


Teklifle, 31 Mart 2017'den önceki gümrük vergileri, vergi ve bazı idari para cezaları, sigorta ve sosyal güvenlik destek primleri ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası yapılandırma kapsamına alınacak. Teklif, Maliye ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları, SGK, il özel idareleri, belediyeler, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerini kapsıyor.


Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin ise en geç 30 Haziran 2017 gününe kadar başvuru yapmaları gerekiyor. 



Akşam


Geri Dön