30 / 06 / 2024

Yaptığı tahminler tek tek çıkan ünlü ekonomi yazarı şimdi de en düşük emekli maaşı için beklediği rakamı telaffuz etti!

Yaptığı tahminler tek tek çıkan ünlü ekonomi yazarı şimdi de en düşük emekli maaşı için beklediği rakamı telaffuz etti!

Milyonlarca emekli merakla Temmuz 204 zammını beklerken, ünlü ekonomi yazarından da çok önemli bir tahmin geldi. Peki emeklilerin Temmuz 2024 zammı ne kadar olacak? İşte o rakamlar…



Milyonlarca emeklinin gözü önümüzdeki Temmuz ayında gelecek olan maaş zammına çevrildi. Haber Global’de yer alan habere göre resmi olarak açıklanan 5 aylık enflasyon verisine göre yüzde 22,72 maaş zammı kesinleşmişti.  Konu iile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar net rakam vererek yeni maaşı açıkladı.

Peki en düşük emekli maaşı Temmuz 2024’te ne kadar olacak? Temmuz ayında emekliler ne kadar zam alacak? Temmuz 2024 emekli zammı için hangi rakam konuşuluyor? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Yaptığı tahminler tek tek çıkan ünlü ekonomi yazarı şimdi de en düşük emekli maaşı için beklediği rakamı telaffuz etti!


Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 2024 yılının Ocak ayında emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranında maaş zammı gelmişti fakat yapılan maaş zammı pek çok emekliyi etkilemedi. En düşük emekli aylığı 10 bin lirada kalmaya devam etti.

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren maaşların 19 bin Türk Lirası olan açlık sınırının altında kalması ise tepkilerin ana odağı oldu. Emekliler de şimdi son bir ümit olarak Temmuz ayındaki maaş zammını şimdiden dört gözle bekliyor.

Resmi olarak açıklanan 5 aylık enflasyon farkına göre yüzde 22,72 maaş zammı netleşmişti. Son 1 aylık verinin de eklenmesi ile beraber maaş zamları belli olacak. Merkez Bankası’nın enflasyon tahminine göre şu an için yüzde 25 maaş zammı beklentisi bulunuyor.

Uzman isimlerde maaş zammına ilişkin bekledikleri rakamları peş peşe açıklarken, bir tahmin de  ünlü ekonomi yazarı Çetin Ünsalan’dan geldi. Çetin Ünsalan açıklamasında Temmuz enflasyonunun yüksek çıkması durumunda hem asgari ücrete hem de emekli maaşlarına anlamlı bir maaş zammı yapılmasının kaçınılmaz olduğuna değindi.

Çetin Ünsalan, en düşük emekli maaşına ilişkin tahminini açıkladı. 

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yaptığı tahminler tek tek tutan Çetin Ünsalan, “En düşük emekli maaşının 13 bin ila 14 bin liralara refah payı eklemesi ile çıkacağını düşündüğünü belirtti.

 

Ev almayı düşünenler dikkat! Ziraat Bankası’ndan 9 bin 499 TL taksitle konut kredisi kampanyası!

MTA açıkladı! 485 diri fay hattı ve en riskli kentler hangileri?

Banka banka konut kredisi faiz oranları güncellendi! 3 milyon TL'nin geri ödemesi ne kadar?


Geri Dön