Kent Haberleri

Yargıçların İstanbul’daki lojman sorununa neşter vuruluyor! 234 konutluk yeni lojman inşa edilecek!

Türkiye genelinde Adalet Bakanlığı yargı mensuplarının lojman sorunlarına yönelik pek çok adım atılırken, İstanbul Bağçılar’daki 11 bin metrekarelik alanda da lojmanın yapımı için düğmeye basıldı. Söz konusu projede toplam 234 adet konut yer alacak.

 

Türkiye genelinde Adalet Bakanlığı yargı mensuplarının lojman sorunlarına yönelik pek çok adım atılırken, konu ile ilgili olarak bir son dakika gelişmesi daha yaşandı.

Ülke genelinde Adalet Bakanlığı tarafından bu sene alınan lojman sayısı 1.100’e ulaştı. Son TV’de yer alan habere göre mega kent İstanbul’da da lojman sorununa neşter vurulması için büyük bir proje için düğmeye basıldı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz’ın koordinesinde  toplamda 11 bin metrekare alana sahip 234 lojmanın inşa edilmesi çin adım atıldı. İşte  Yargıçların mega kent İstanbul’daki lojman sorununa neşter vuracak olan o projenin detayları…

Mega kent İstanbul’da yargının en temel sorunlarından bir tanesi daha ortadan kalkıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre İstanbul Bağcılar ilçesi Mahmut Bey Mahallesindeki 2073 ada 24 parsel 11 bin metrekare alana sahip lojmanın yapımı için düğmeye basıldı. Adalet Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı protokol imzaladı. Merakla beklenen söz konusu projenin kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.

234 KONUT YER ALACAK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz tarafından organize ve koordine edilen söz konusu projede toplamda 234 konut yer alacak. Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre daire dağılımı da 6 adet 1 oda 1 salon, 51 adet 2 oda 1 salon, 177 adet de 3 oda 1 salon konut olacak şekilde planlandı. Adalet Bakanlığı’nın lojman talep ettiği Bağcılar Mahmutbey Mahallesi’ndeki 2073 Ada 24 nolu taşınmazın plan ve ruhsat ile ilgili konuların görüşülmesi maksadıyla, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Cüneyt Yılmaz ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in katılımı ile toplantı yapıldığı belirtildi.

Akaryakıta Eylülün ilk zammı geliyor! Bu gece fiyatlar değişecek: Yeni rakamlar resmen açıklandı!

İslam Memiş’ten altını olanlara yeni uyarı: Çok sert düşüşler kapıda!

Eviniz depreme ne kadar dayanıklı? Binanızda hangi beton kullanıldı? İşte yıllara göre beton kullanımı