Kira

Yargıtay'dan kiracılara müjdeli karar: Tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek!

Yargıtay, kiracıları sevindirecek bir karara imza attı. Kiralanan yapıların tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek. İşte ayrıntılar... Karara göre, kiracılar artık yapmış oldukları faydalı ve zorunlu tadilat masraflarını mülk sahibinden geri isteyebilecekler

Yargıtay, bir kiracının kiraladığı yapıda yaptığı tadilat masraflarını mülk sahibinden talep etme hakkına ilişkin önemli bir karar verdi. Karara göre, kiracılar artık yapmış oldukları faydalı ve zorunlu tadilat masraflarını mülk sahibinden geri isteyebilecekler.

İşte konu ile ilgili bütün ayrıntılar...

Yargıtay, kiracıları sevindirecek bir karara imza attı: Kiralanan yapıların tadilat masrafları artık mülk sahibinden istenebilecek.

TGRT Haber'in aktardığı bilgilere göre; olay, Antalya'da yapımı devam eden bir alışveriş merkezinden dükkan kiralayan bir kişinin yaşadığı bir süreçle ilgili. Yüklenici konumunda bulunan mülk sahibi, söz verdiği tarihte AVM'yi kiracıya teslim edemedi. Kiracı, AVM'nin açılışını beklemeye devam ettiği süreçte kiraladığı dükkan için tadilat yaptırdı. Ancak AVM'nin açılamaması nedeniyle harcadığı masrafların mülk sahibi tarafından kendisine ödenmesini talep etti. Mülk sahibi, bu talebi reddedince konu yargıya taşındı.

Davacı kiracı, mülk sahibinin hukuki yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve dükkanın ayıplı bir şekilde teslim edildiğini iddia ederek yaptığı masrafların kendisine ödenmesini talep etti. Ayrıca 50 bin lira maddi, 200 bin lira da manevi tazminat istedi. Mülk sahibi ise davanın zamanında açılmadığını, olaydan 2 yıl sonra açıldığını belirterek davanın reddini savundu.

Yerel mahkeme, dükkan sahibinin lehine karar verdi ve istinaf mahkemesi de kiracının talebini reddetti. Dosya, Yargıtay üçüncü hukuk dairesine temyiz için gönderildi. Daire, yerel mahkemenin kararını bozdu ve bölge adliye mahkemesinin kararını da haksız buldu. Yüksek Mahkeme, kiracının kiralanan mülke yaptığı faydalı ve zorunlu masrafları isteme hakkının olduğuna hükmetti.

Bu emsal kararla birlikte, kiracılar artık kiraladıkları taşınmazlarda yaptıkları tadilat masraflarını mülk sahibinden talep edebilecekler.

İslam Memiş'ten inanılmaz son dakika açıklaması! Bundan sonra böyle hareket edin!
Cumhurbaşkanı'ndan kiracılara müjde geldi! Kirada yüzde 25 sınırı devam edecek!
Aile Bakanlığı'ndan 8.240 TL para almak isteyenler dikkat! Bu kişilere 1 kuruş bile verilmeyecek!
İş Bankası'ndan müjde! Aylık 445 TL taksitle kredi!