Kent Haberleri

Yarhisar Müzesi'ni 172 bin kişi gezdi!

Mehmet Ellibeş, “Yarhisar’ı müze gemi olarak Gölcüğümüze kazandırdığımızdan bu yana, her geçen gün ziyaretçi sayısının artmasının, ne kadar doğru bir karar verdiğimizin sonucu olarak görüyoruz" dedi


1964 yılında A.B.D.de inşa edilen, 1965 yılından itibaren hizmet dışı kaldığı 2005 yılına kadar Türk donanmasında kırk yıl süresince “Keşif-Karakol” gemisi olarak görev yapan T.C.G. Yarhisar, 2006 yılında donanma kenti Gölcük’e müze gemi olarak kazandırılmıştı. Kıbrıs Barış Harekatı’nın Ege safhasına katılmış gazi bir gemi olan Yarhisar Gölcük’ün de ilk ve tek müzesi olma özeliğine sahip. 27 Ekim 2006 tarihinden itibaren Gölcük Belediyesin’ce, Gölcük Kavaklı sahilinde ziyaretçilerine aralıksız hizmet vermeye devam eden Yarhisar’ı bugüne kadar 172 bin 597 kişi ziyaret etme imkanı buldu.

 

SAYI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Yarhisar’ı müze gemi olarak Gölcüğümüze kazandırdığımızdan bu yana, her geçen gün ziyaretçi sayısının artmasının, ne kadar doğru bir karar verdiğimizin sonucu olarak görüyoruz. Yurt içi ve yurt dışından, yerli ve yabancı misafirlerimize hem Gölcük’ümüzü hem de donanmamızı tanıtmamız anlamında Gölcük Belediyesinin üstlendiği kültürel mirasımıza sahip çıkma anlayışı olarak ta çok önemli bir çalışmadır Yarhisar müze Gemisi. Daha uzun yıllar, ziyarete gelen misafirlerimize hizmet vermeye devam edeceğiz “ dedi. 15 Eylül 2014 tarihinden itibaren kış çalışma saat uygulamasına geçildiğini söyleyen müze gemi müdürü İlhan Akbulut. müzenin 10.00-17.00 saatleri arasında, haftanın beş günü ziyarete açık olduğunu belirtti.



Manşet Kocaeli