Ekonomi

Yarın piyasalarda 'kırmızı pazartesi' olacak! Altın, dolar, borsayı neler bekliyor?

Geçtiğimiz hafta para piyasalarının nabzı Kapalıçarşı'da atmaya başladı. Analistler seçim sonrası için, pazartesi “kırmızı pazartesi olacak” diyerek işaret etti.  Sandıktan kim çıkarsa çıksın, para politikalarında yeni bir dönem başlayacağı ile ilgili beklentiler, hafta boyunca piyasaların dalgalanmasına sebep olurken, altın ve dolardaki değişimler yakından takip edildi

Seçim öncesi son haftayı hareketli geçiren piyasalar, pazartesi gününe odaklanmış durumda. Sandıktan kim çıkarsa çıksın, para politikalarında yeni bir dönem başlayacağı ile ilgili beklentiler, hafta boyunca piyasaların dalgalanmasına sebep olurken, altın ve dolardaki değişimler yakından takip edildi. 

Kapalıçarşı'daki tabelalarda dolar 23.48 Türk Lirası'na kadar yükselirken, Borsa İstanbul'a ise seçim sonrası ile ilgili yükselen beklentilerle haftalık bazda ortalama yüzde 8.9 arttı. 

Borsadaki rallinin lokomotifi olan bankacılık endeksi ise haftayı yüzde 26'yı geçen artışla kapattı. 

Yarın piyasalarda 'kırmızı pazartesi' olacak! Altın, dolar, borsayı neler bekliyor?

Sözcü Gazetesi'nden Recep Genel'in haberine göre; ABD'li yatırım bankaları, seçim sürecinin bitmesiyle beraber, yeni dönemde doların güç kazanacağına, buna karşı TL'nin kısa vadede değer kaybına uğrayacağına kesin gözüyle bakarken; orta vadede ise TL'nin kaderini, para politikalarının nasıl şekilleneceğinin belirleyeceği ifade ediliyor. 

Merkez Bankası'nın uyguladığı para politikasında ısrarına devam etmesinin olanaksız hale geldiğinin altını çizen uzman isimler, iktidara kim gelirse gelsin yeni bir para politikasına ihtiyaç duyulduğuna da dikkat çekiyor. 

Bir süredir, seçim stresi ile döviz kurlarında ciddi bir enerji birikimi olduğunu dile getiren ekonomistler, bu durumun seçim sürecinde ikili kurun belirgin şekilde oluşmasıyla kendiğini gösterdiğini dile getiriyor. 

Döviz piyasalarında bankalar arası piyasalarda alım-satım makasının yüzde 9 seviyelerine ulaşması ile para piyasalarının nabzı Kapalıçarşı'da atmaya başlarken, analistler yarın için “kırmızı pazartesi olacak” yorumunda bulunuyor.

GRAM ALTIN ÇARŞIDA 1.500 TL SINIRINDA 

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar gram altının satış fiyatı bu hafta yüzde 0.72 değerlendi ve 1.267 Türk Lirası'na kadar çıktı. 

Fakat, altında da ikili fiyatlama geçen haftada ağırlığını gösterdi. Yükselen talebin etkisiyle Kapalıçarşı'da fiziki gram altının fiyatı 1.480 Türk Lirası'ndan haftayı kapattı. Bu şekilde  altın fiyatlarında 213 TL kadar bir makas ortaya çıktı.  

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Muğla Seydimeker'de taksitle imarlı arsa fırsatı! Yazlık bölgelerde arsa arayanlar dikkat!

Dul ve yetim aylığı alanlara zam var mı? Dul ve yetim aylıkları ne kadar oldu? Rakamlara bir bir göz atın!