Kent Haberleri

Yarısı Bizden Kampanyası'na 77 bin 136 başvuru geldi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 'Yarısı Bizden Kampanyası'na 77 bin 136 başvuru geldiğini kaydetti.İstanbul'u korumak zorundayız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden Kampanyası'na 77 bin 136 başvuru yapıldığını dile getirerek, "İstanbul'da yüzyılın dönüşümü olacak. İstanbul'u korumak zorundayız. Dönüşümü egemenlik meselesi." şeklinde konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

DEPREM BÖLGESİNDEKİ SON DURUM!

Verilen detaylara göre, 6 Şubat tarihinde herkesi derinden sarsan bir deprem yaşadıklarını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "11 ili 14 milyon vatandaşı etkileyen depremde 50 bin 400 canımızı kaybettik. Nice yuvalar yıkıldı ve biz de her afette olduğu gibi ilk andan itibaren şehirlere bölgelere süreci yönetmek için akın ettik. Tüm ülke oradaydı. Çalışmalar yürüttük. Hızlıca arama kurtarma ve geçici barınma konteyner süreçlerini ihtiyaçları giderme gayreti içerisinde olduk." dedi.

Açıklamasında kalıcı konutlarla ilgili süreci başlattıklarını kaydeden Bakan Murat Kurum, depremin üzerinden 15 gün geçtiğini ilk sözleşmeleri yaptıklarını söyledi. "2.5 ay geçti şu an 127 bin bağımsız bölümün yapım süreçleri başladı. 44 gün sürmüş yapımı. İlk köy konutların anahtarlarını teslim ettik. Aynı anlayışla 1 sene içerisinde, mayıs sonu başlamayı hedefliyoruz 650 bin konutun yapım sürecini yürütüyoruz. Enkaz kaldıra süreci acil yıkılacaklarda yüzde 84 seviyelerine geldi." dedi.

YARISI BİZDEN KAMPANYASINDASON DURUM

Yaptığı açıklamada birinci önceliklerinin deprem bölgesi olduğunu söyleyen Bakan Murat Kurum, "134 bin vatandaşımızı depremlerde kaybettik. İstiyoruz ki başka ocaklara ateş düşmesin. Bugüne kadar toplamda 3.3 milyon konutun dönüşümü sağlandı." dedi.

Açıklamasında mega kent İstanbul'da 695 bin konut dönüştürüldüğünü ve tespitlerinde İstanbul'da 1.5 milyona yakın konutun riskli olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Bakan Murat Kurum, Yarısı Bizden Kampanyası'nın başvurularının 29 Mayıs tarihine kadar süreceğini kaydederek, "Ekiplerimiz binaya gidecekler ön tespitlerini yapacaklar riskli bina şerhi konulmayacak, 3'te 2 çoğunluk sağlandıktan sonra da süreci yürüteceğiz. Bu yapı dönüşmelidir diyeceğiz. 200 bini geçerse başvuran vatandaşlarımızdan geçerli olanları torbaya atıp kura çekilişi gerçekleştireceğiz." dedi.

"77 BİN 136 BAŞVURU GELDİ"

Yaptığı açıklamada vatandaşların 2 oda 1 salon konut için 750 bin TL ödeyeceğini belirten Bakan Murat Kurum, "Bu İstanbul'da yüzyılın dönüşümü olacak. İstanbul'u korumak zorundayız. Dönüşümü egemenlik meselesi. Kampanyamıza şu ana kadar 77 bin 136 başvuru geldi bu da 425 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. 1 milyon 600 bin vatandaşımızı etkileyen bir duruma tekabül ediyor." dedi.

Tiny house sahibi olmak isteyenler dikkat! 3 seneye kadar hapis cezası açıklandı! 

TOKİ Ankara projesi için resmen Mayıs 2023 müjdesi geldi! Tek bir ilçeye 212 konutluk yeni proje geliyor!

Olası İstanbul depreminde kritik tsunami analizi! Dalga boyu 4 metreye ulaşacak! Riskli yerler bir bir açıklandı!