Kent Haberleri

'Yarısı bizden! kampanyasında rekor başvuru! 2 günde tam 47 bin 400 başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası"na İstanbul'da 2 günde tam 47 bin 400 başvuru geldiğini açıkladı.  ''Yarısı Bizden ile konutlarınızın dönüşümünde maliyetin yarısını biz ödüyoruz, evlerinizi TOKİ güvencesiyle dönüştürüyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası' ile ilgili sosyal medya hesabından kampanya ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

''Yarısı Bizden ile konutlarınızın dönüşümünde maliyetin yarısını biz ödüyoruz, evlerinizi TOKİ güvencesiyle dönüştürüyoruz. diyen Kurum İstanbul'da 2 günde gelen başvuru sayısının  47 bin 400'e ulaştığını açıkladı.

BAŞVURU YAPILAN KONUTLAR İNCELENMEYE BAŞLADI!

Bakan Kurum, kampanyanın uygulama adımlarını tek tek ele alarak sıralamayı şu şekilde açıkladı: "Bir, başvuruyu alıyoruz. İki, ekiplerimizi yönlendiriyoruz.

Üç, başvuru yapılan binaya gidip tespit yapıyoruz. Dört, binada 2/3 çoğunluk sağlanırsa konutlarınızı TOKİ ile dönüştürüyoruz. Yarısı Bizden kampanyamıza başvurusu yapılan konutları incelemeye başladık." bilgisini verdi.

 

Murat Kurum Bakanlık uzmanlarının incelemelerine yönelik video paylaştı.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen İstanbul'da riskli binaların kalmaması için tüm hazırlıkların yapıalcağını dile getirerek: O depreme biz hazırlıklı, güvenli girelim istiyoruz. e-Devlet üzerinden ilk günün içerisinde 200 bin müracaatımızı aldık.

Bütün ekibimizle beraber sahada hem tespitlerimizi yapıyoruz, vatandaşımızı bilgilendiriyoruz. Onlar da uygun görürlerse birlikte binalarımızı dönüştüreceğiz." dedi.

 

KONUTLAR İNCELENMEYE BAŞLADI!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemelerine başlandığını belirtti. 

 

“Yarısı Bizden” kampanyasına başvuru yapan bina sakinleri ise kampanya ile ilgili olarak "Devletimiz böyle bir imkân sağlamışken bu fırsat kaçırılmaz, 10 senelik bir ödeme planı var, kira öder gibi tekrardan evlerimize güvenle oturmuş olacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı!