Kent Haberleri

Yaş çay fiyatları fırladı! Üreticilere ''Acele etmeyin'' uyarısı geldi! 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, çay hasadında hava şartlarına bağlı  bir rekolte düşüklüğü olduğunu söyleyerek üreticilere'' acele etmeyin'' uyarısında bulundu. Yaş çay fiyatları fırladı! Yaş çay fiyatları ne kadar oldu? 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu? Kampanyanın başladığı günden beri ÇAYKUR toplamda 96 bin ton çay aldı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) Doğu Karadeniz 2023 yaş çay sezonunun 10 Mayıs itibariyle açıldığını açıkladı. Kampanyanın başladığı günden beri ÇAYKUR toplamda 96 bin ton çay aldı. Hava şartlarının mevsim normallerinin altında gitmesinden dolayı rekoltede azalmanın beydana gelmesinden dolayı üreticilere ''acele etmeyin'' uyarısı geldi.  Peki yaş çay fiyatı ne kadar? 2023 yaş çay fiyatı kaç lira? 2023 yaş çay fiyatı...


 

''ACELE ETMEYİN''

 Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan havaların soğuk gitmesinden dolayın kampanyada gecikmelerin olduğunu belirterek,  üreticilerin acele etmemesini kampanyanın 20 Hazirana kadar devam edeceğini vurguladı.

Özel sektör fimaların üreticilerden geçen yıllara göre daha fazla çay aldığını belirten Arslan ÇAYKUR'un çay alımında azalmaların olduğunu belirtti. Bunun nedenini ise şu şekilde açıkladı: ''Özel sektörün tüm paydaşları bu süreçte ÇAYKUR fiyatını da peşin alımlar gerçekleştirerek beklentilerin üzerinde yaş çay alıyorlar. Bu da ÇAYKUR'un tam kapasite ile çalışamamasına neden oluyor.'' dedi.

 

ÖZEL SEKTÖR ÇAY FİYATINI AŞAĞI ÇEKMESİN!

Çay üreticilerinin çay hasadı konusunda eceleci davranmamaları gerektiğini belirten Arslan, özel sektörün fiyatı aşağıya çekmemesi için dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Üreticilere, acele etmeyip çaylarını ÇAYKUR'a vermelerini söyleyen Arslan,'' Bugün özel sektör çay fabrikalarının atmış olduğu mesajlar var. Temmuz ödemeli alımlara geçtiler. O yüzden fazla yığılmaya gerek yok. Zaman daha var. Kampanya 20 Haziran’a kadar sürer.'' dedi.

Çayoın fiyatının üzerinde alınması gerektiğine vurgu yapan Arslan,''  Verilen çay fiyatı bize göre hala daha düşük. Kuru çaya zam gelecek. Bu da özel sektörün rahat hareket etmesine yarıyor. 11 TL kendilerine göre da 12’ye 12,75’e çekiyorlar. Özel sektör neye göre çayı alıyor, kuru çaya oldukça bir zam gelecek.'' diyerek özel sektörün ödemeleri peşin vermsinden dolayı özel sektörün daha çok tercih edildiğini belirtti.

Peki yaş çay fiyatları ne kadar oldu? 2023 yaş çay fiyatları kaç lira? Güncel yaş çay fiyatları kaç TL? 2023 Yaş çay fiyatı...

YAŞ ÇAY FİYATI FIRLADI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçt yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa yükseltildiğini açıkladı.

Erdoğan yaş çay alımlarındaki artışla ilgili şu ifadeleri kullandu:  "Bu yıl için destek ödemesiyle birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak, 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz" dedi.

2023 yaş çay alım fiyatı resmen belli oldu!  Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi!