09 / 10 / 2024

Yaş çaya kilogram başına tam bu kadar fark ödenecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte o rakam...

Yaş çaya kilogram başına tam bu kadar fark ödenecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte o rakam...

Yaş çay yaprağı üreticilerine kilogram başına yapılacak 200 kuruşluk fark ödemesinin kullanım esasları açıklandı. İşte ayrıntılar...




Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yaş Çay Üreticilerine 2024 Yılı Ürünü Yaş Çay Fark Ödemesi Desteği Yapılmasına Dair Tebliğ" hazırlandı. Söz konusu tebliğ, bugünkü 32687 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. 

Bugün yürürlüğe alınan tebliğle, Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen 2024 yılı üretim sezonunda üretilen ve satışı yapılan yaş çay yaprağına verilecek fark ödemesi desteği ile ilgili usul ve esaslar düzenlendi.

Yaş çaya kilogram başına tam bu kadar fark ödenecek! Resmi Gazete de yayımlandı! İşte o rakam...

Aktarılan detaylara göre, bu sezon üreticiliği devam eden ruhsatlı üreticiler ile ilk defa 2024 yılı üretim sezonunda yaş çay yaprağı üreterek satışını gerçekleştiren ruhsatlı üreticilere kilogram başına 200 kuruş fark ödemesi desteği verilecek. 

Ruhsatlı olup 2024 yılı üretim sezonunda da üreticiliği sürenlere, kamu ve özel sektör işletmeleri tarafından sattıkları yaş çay miktarı üzerinden 2024 yılı fark ödemesi desteği  sağlanacak. 

Destekten ilk kez faydalanmak isteyen üreticiler ise 31 Aralık 2024 tarihine kadar yaş çay sattığı kamu veya özel sektör işletmelerine başvuruda bulunacak. Ruhsatlı üreticilerin 2024 senesinde üretip sattığı yaş çay miktarları ruhsatlı alanlarıyla ilişkilendirilecek.

Üreticilere, dekar başına en fazla 2 bin 766 kilograma kadar gerçekleştirilen çay satışına fark ödemesi desteği verilecek. 

Yaş çaya kilogram başına tam bu kadar fark ödenecek! Resmi Gazete de yayımlandı! İşte o rakam...

Bunların yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılında yapılacak bitkisel üretim desteklerine ilişkin usul ve esaslar da Eylül ayının son günlerinde açıklanmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere Ödeme Yapılmasına Dair Tebliğ"  Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. 

Tebliğ ile mazot ve gübre destekleri çiftçilere nakit şekilde ödenmesi hükme bağlanırken, fark ödemesi destekleri birim tutarları da yüzde 50-566,7 arasında yükseltildi. 

Ayrıca, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları birim fiyatlarında yüzde 48,1 ile yüzde 66,7'e varan oranlarda yükseliş yapılırken; standart fidan kullanım desteği birim tutarları yüzde 60, sertifikalı fidan kullanım desteği birim tutarı yüzde 25 arttı.

Son 7 yılda altından sonra en karlı yatırım konut oldu

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasında son 9 gün!  TOKİ  yüzde 25 indirim kampanyası başvurusu nasıl yapılır?

İslam Memiş'ten altın almak isteyenler için üç hamle! Böyle yapmayanlara geçmiş olsun!

Reel kira endeksi tarihi zirvesinde! 

 


Geri Dön