Ekonomi

Yasak gelince fiyatlar tepetaklak oldu! İşte detaylar!

Et ihtiyacının yüzde 25’nin karşılandığı Bolu’da orman yangınları nedeni ile mangal yasağı getirildi. Beyaz et fiyatları da bu yasaktan etkilendi. İşte detaylar!

Türkiye’nin beyaz et ihtiyacının yüzde 25’inin karşılandığı Bolu’da, orman yangınları yüzünden getirilen mangal yasakları bu aylarda tüketimi en fazla olan tavuk fiyatlarını etkiledi.

İşte merak edilen detaylar…

Mangal yasakları piknikçilerin en çok tercih ettikleri beyaz et ürünü olan tavuğa olan rağbetin düşmesi fiyatları da aşağı çekti.

Beyaz et üreticisi Mustafa Aksoy konu ile ilgili şunları söyledi; “Tavuk satışlarını yaz aylarında artması her zaman beklediğimiz olaydır. Çünkü tüketimin çoğunluğu mangalda gerçekleşiyor. İnsanlar günlük yemek yaptığında 100 gramla yetiniyorsa mangalda 250 ile 300 gram yiyebilir. Satışları 3 kat artıran olay mangaldır. Mangalın yasağı ile tavuk satışlarını da etkiledi. Bu da dolayısıyla fiyatlara yansıdı. Bizim sektörümüzde arz talep olayı birebir çalışır. Serbest piyasa tavukçuluk sektörünün olmazsa olmazıdır. Bu fiyatların düşmesine neden oldu.”

TARIM KREDİ MARKETLERİNDE HANGİ ÜRÜNLER İNDİRİMLİ SATILACAK?

Tarım Kredi marketleri 1.400'e yakın noktada indirimli satılmaya başlandı. Temel ihtiyaç maddelerini uygun fiyatlardan almak isteyenler yoğun ilgisiyle küçük çaplı izdihamların yaşandığı marketlerde, sarı etiketli ürünler çok kısa bir süre içinde tükendi. Uygulanmaya başlanan bu indirimli fiyatlardan memnun olduklarını dile getiren vatandaşların alışveriş yaptığı reyonda azalan ürünler depolardan gelen ürünlerle yenilendi. Yurt genelinde Tarım Kredi Kooperatifi'nin tüm şubelerinin önlerinde kuyruklar oluştu. Geçtiğimiz gün uygulanmaya başlayan fiyatlardaki düşüşler bölgelere göre farklılık göstermektedir. Fiyatlardaki indirim oranı yüzde 30'lara dayandı. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, şeker, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, bal, zeytin çay, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya ve bebek bezinde indirim yapıldı.

İndirim uygulanan ürünler arasında yer alan yarım yağlı sütün fiyatı 14.75 TL'ye çekildi. 2 litre zeytinyağının fiyatı 117.90'a gerilerken, kuru soğanın fiyatı 7.95'ten 5.95'e indi. 1 kilogram fasulyenin fiyatı 30.45'ten 23.50'ye, 1 kilo çay ise 66.90'dan 59.90'a düştü. Temizlik ürünlerinde de ciddi indirim yapıldı. 5 kilo toz deterjan da 78.90 TL’den 64.90'a düştü.

TOKİ sosyal konut projeleri ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut başvuruları nasıl yapılacak?

Araç sahipleri zam yağmuruna tutuldu! Bundan sonra daha dikkatli olunmalı! İşte detaylar!

200 bin TL’nin altında Renault Clio alma şansını kaçırmayın! İşte detaylar!