Sektörel

Yaşar Aşçıoğlu 2. İnşaat ve Konut Konferansı'na katıldı!

Aşçıoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Eventuum Organizasyon tarafında gerçekleştirilen ve sektörün önde gelen isimlerinin katıldığı 2. İnşaat ve Konut Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı...

Aşçıoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ‘İnşaat Sektörüne Genel Bakış, İnovasyon ve Katma Değer Yaratma Gerekliliği’ başlıklı konuşmasında sektör değerlendirdi ve sektörün sorunlarına değindi. 1950’li yıllardan bu yana inşaat sektörünü değerlendiren Aşçıoğlu, “99 depremi ile Türkiye’de yapı anlayışı değişmiştir. Sektör kendine vizyon koymuştur. Şu anda dünyada üretilen en iyi yapılar Türkiye’de yapılmaktadır. Bugün ABD, Uzakdoğu’dan dahi daha kaliteli projelere imza atmaktayız” diye konuştu.


“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN HIZLANMASI İÇİN VERGİ DÜŞÜRÜLMELİ”


Sektörle ilgili yapılması gereken değişim ve gelişimleri de ele alan, kentsel dönüşüm hakkında görüşlerini bildiren Yaşar Aşçıoğlu, “Mevcut hükümet şuna karar vermelidir: Amaç, kentsel dönüşümle halkın yaşam kalitesini artırmak ve kentsel dönüşüm yapmak suretiyle eski yapıları yenilemekse, maliyette yüzde 50’ye varan KDV, vergi, resim ve harçlar minimuma indirilmelidir. Ancak bu şekilde kentsel dönüşüm hızlandırılabilir. Ancak kentsel dönüşüm yapmak suretiyle ülke ekonomisine katkı sağlamaksa amaç, bu şekilde dönüşüm yavaş gider. Kentsel dönüşümde, deprem tehlikesi de göz önüne alınarak hızlı bir şekilde ilerlenmek isteniyorsa vergi, harç ve KDV indirilmelidir. Bu durumdan devletin de bir kaybı olmayacaktır. Şu anda 1000 inşaat varsa, vergi indirimiyle bu sayı 10 binlere çıkacaktır. Fakat bu rakamlarla kentsel dönüşümün hızlanmayacaktır” diye konuştu.


“ŞEHİRLER BÜYÜK PARKLARLA DEĞİŞMELİ”


Şehrin dönüşümünün yeşile odaklı bir şekilde ilerlemesi gerektiğini söyleyen Aşçıoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, bunu şu sözlerle örneklendirdi; “Örneğin İETT Garajı her kiminse satıyorum demeli. Bu 100 dönümlük arsayı alan hemen arkasında bulunan Sanayi Mahallesi ve Ortabayır’dan 300 dönümlük arsa alarak o bölgeyi yeşillendirmeli ve şehirlerin nefes alacağı parklar yaratılmalı”.