28 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu Selanik'te bir milyar dolarlık proje yapacak!

Yaşar Aşçıoğlu Selanik'te bir milyar dolarlık proje yapacak!

Aşçıoğlu İnşaat, Yunanlar krizle boğuşurken Yaşar Aşçıoğlu 180 dönümlük arazi satın alarak, 1 milyar dolarlık proje geliştirmek için son noktaya gelen isimlerden biri...



Perşembe günü Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreunun Angela Merkel karşısındaki çaresiz fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından Selanikteki Aristotales Meydanında hükümeti protesto gösterileri düzenlenirken, aynı dakikalarda buradan 300 metre uzaklıktaki ofiste Türk şirketleri ülkede yeni yatırımlar geliştirmek için görüşmeler yürütüyorlardı. Bu yatırımcılar bir tanesi Aşçıoğlu İnşaatın patronu Yaşar Aşçıoğlu oldu. Selanikin şehir merkezinde devlete ait 180 dönümlük dev araziyi satın almak için harekete geçtiklerini söyleyen Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, son olarak Maliye Bakanı Evangelos Venezilos ile görüştükten sonra imzaların atılacağını söyledi. Kent içinde bulunan alanda alışveriş merkezi, rezidans, ofis, konut ve fuar alanı olmak üzere çok kullanımlı bir proje hayata geçireceklerini anlatan Aşçıoğlu, Daha önce Atina Havalimanını çok istemiş ancak alamamıştım. Şimdi ise Selanik projemizde sona geldik. 1 milyon metrekarelik inşaat alanı bulunan burası için yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı düşünüyoruz dedi.

YUNAN TRENİ KALKIYOR
Zülfikarlar Grubunun patronu İsfendiyar Zülfikari ile kısa süre önce bir işbirliği anlaşması imzaladıklarını belirten Yaşar Aşçıoğlu, Bundan sonra bütün emlak sektöründe gayrimenkul projelerini birlikte hayata geçireceğiz. Bu anlamda burası bir başlangıç olabilir ifadelerini kullandı. Selaniki hem bize yakınlığı hem de daha Türkiye geçmişli insanların yaşadığı bir yer olarak gözüme kestirdim diyen Yaşar Aşçıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: Yunanistanda Türk işadamları için çok büyük fırsatlar bulunuyor. İki millet birbirini çok iyi tamamlıyor. Çünkü biz çalışmak, halka üretip başarmak için yaşıyoruz, Yunanlar ise kazandıklarını yemeğe çalışıyorlar. Dolayısıyla Türk işadamı için burası yatırıma yönelik çok mükemmel bir ortam. Burada birçok sektörde çok büyük fırsatlar var. Bence Türk işadamı için Yunanistan treni kalkıyor.

 HALK KRİZİN FARKINDA DEĞİL!
 Yunanistanın içinde bulunduğu duruma karşılık halkın günlük yaşantısını da değerlendiren Yaşar Aşçıoğlu, Yunanlar hâlâ ekonomik kriz olduğunu farkına varamadılar. Eğlence yerleri ağzına kadar dolu ve sabahlara dek eğleniyorlar. Ancak protesto eylemlerinde binlerce kişinin hemen toplandığını görüyorsunuz. Ekonomik kriz daha da derinleşecek ancak hep böyle gitmeyecek, toparlayacaklardır dedi.

Ataşeliğe başvuru yağdı Türkiyenin Ekonomi Bakanlığına bağlı olarak iki ay önce faaliyete geçen Selanik Ticaret Ataşeliği de ekonomik kriz nedeniyle faaliyetlerini durduran ya da projelerini askıya alan Yunanlı şirketlerin adresi oldu. Geçen aydan bu yana özellikle gayrimenkul alanında 20 Yunan şirketinin kendilerine başvuru yaptığını ifade eden Türkiyenin Selanik Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün, Yunanlar yakınlıkları nedeniyle çok güvendikleri için kendilerine daha çok Türk ortak arıyorlar diye konuştu.

FUTBOL TAKIMI AL ÖNERİSİ
Yunanistana yatırım için gelenlere çeşitli fırsatlar sunulduğunu ifade eden Yaşar Aşçıoğlu, İkinci ligde oynayan Kalamata Futbol Takımını al diye şaka yollu bile takıldılar dedi.

TÜRKLERE ÇOK GÜVENİYORLAR
Yunanların Türkiyeye ortaklık kapsamında AB ülkelerinden daha çok güvendiklerini anlatan Selanik Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün, 1 ayda 20ye yakın başvuru aldık. Bunlar arasında gayrimenkul alanı başı çekiyor. Projelerine maddi riskler nedeniyle başlayamayanlar veya devam etmekte zorluk çekenler kapımızı çalıyorlar, biz de buluşmalarını sağlıyoruz dedi. Türk şirketlerinin de arayıp bilgi aldıklarını belirten Tüzün, Yunanları ortak almadan iş yapmayın tavsiyesinde bulundu.

TÜRK ORTAK ARAYAN BAŞLICA ŞİRKETLER
Şirket Sektör Philipou Gayrimenkul Anaplasis Gayrimenkul Azate Gayrimenkul Simeonidis Gayrimenkul Frontis Medical Sağlık Top Mage Reklam Yaşar Aşçıoğlu

Ünsal Ereke/Habertürk


Geri Dön