27 / 04 / 2024

Yaşar Aşçıoğlu'nun evi kaçak çıktı!

Yaşar Aşçıoğlu'nun evi kaçak çıktı!

Aşçıoğlu İnşaat'ın Başkanı Yaşar Aşçıoğlu'nun, Sarıyer Gümüşdere Köyü'nde geçtiğimiz yıl yaptırdığı evinin kaçak olduğu ortaya çıktı.



Selenium İnşaat'ın da ortaklarından olan Aşçıoğlu'nu mahkemelik eden süreç, üç ay önce Sarıyer Belediyesi'ne yapılan bir ihbarla başladı.

İmar Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ağaç keserek kaçak yol ve villa yaptığı ihbar edilen Yaşar Aşçıoğlu'nun Karadeniz sahilindeki Gümüşdere Köyü'ndeki evinde 6 Şubat 2009'da denetim yaptı. Denetimlerde Gümüşdere Köyü 1 pafta 121 parselde kayıtlı yapının ruhsatsız olduğu tespit edilerek yapı tatil tutanağı tutuldu. Sarıyer Belediyesi Encümeni, ruhsatsız yapının yıkımına ve 40 bin TL de para cezası verilmesine karar verdi.
Durumun savcılığa intikal ettirilmesinin ardından Yaşar Aşçıoğlu hakkında cezai soruşturma başlatıldı.
Aşçıoğlu, iki hafta önce savcılıktaki ifadesinde, taşınmazı 2008 yılında natamam olarak teslim aldığını belirtti. İmar Müdürlüğü'nden şifahi olarakaldığı bilgiyle arazinin imar planının mevcut olduğunu öğrendiğini belirten Aşçıoğlu, yazlık olarak tek katlı prefabrik bir barınak kurarak orayı kullanılabilir hale getirdiğini belirtti. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nın yürütttüğü soruşturma geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Buna göre Yaşar Aşçıoğlu hakkında "imar kirliliğine neden olmak" suçundan kamu davası talep edildi. İddianamenin kabulü halinde 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenen Aşçıoğlu, hakim karşısına çıkacak.

Habertürk


Geri Dön