Kentsel Dönüşüm

Yaşar Poyraz: Kentsel dönüşüm yanlış anlaşılmış!

Kentsel dönüşüm yanlış anlaşılmış taşlarını tek tek ziyaret ederek onların sorunlarını dinleyen Yaşar Poyraz, bu kez de İller Bankası, Karayolları ve DSİde görev yapan inşaat mühendisleri ile bir araya geldi, amaçlarını ve hedeflerini paylaştı.

Kentsel dönüşüm yanlış anlaşılmış taşlarını tek tek ziyaret ederek onların sorunlarını dinleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkan adayı Yaşar Poyraz, bu kez de İller Bankası, Karayolları ve DSİde görev yapan inşaat mühendisleri ile bir araya geldi, amaçlarını ve hedeflerini paylaştı. 


Gündemden hiç düşmeyen kentsel dönüşüm konusuyla ilgili konuşan Poyraz 'Kentsel dönüşümü ilk duyduğumuzda umutlanmıştık. Şehirlerin yaşanabilir nitelikte şehirlere dönüşmesi bakımından bu bir adımdı. Sonrasında yapılan uygulamalarda ve uygulama yönetmeliklerinde, bunun sadece ve sadece yapı yenileme sistemine dönüştüğünü gördük" dedi. 

MASTER PLAN UYGULANMALI

 Kentin bir vizyonu olması gerektiğini belirten Poyraz " Tarihi ile kültürüyle doğasıyla siz bu kentsel dönüşümü baştan yapıyorsanız saydığımız nedenlerden dolayı kente bir kimlik kazandırmalısınız. Kentin acilen master uygulama imar planlarının yapılması lazım. 


Bugünün ulaşımıyla, altyapısıyla sosyal donatı alt yapısıyla bu master planların dışına çıkılmadan uygulamalar yapabilirsiniz. Kentsel dönüşümün önemi vatandaşları sağlıklı binalara, semtlere ve yaşanabilir bir kente kavuşturmasıdır. Yeşil alan, sağlık, eğitim inanç, hizmet alanlarına ayrımlar yapılmalıdır" şeklinde konuştu. 


A Gazete


Haber Bursa Haber'de şu şekilde yer aldı;


İnşaat Mühendisleri Odası'nın Başkan adayı Yaşar Poyraz, ziyaretlerine devam ediyor. İller Bankası, Karayolları ve DSİ'de görev yapan inşaat mühendisleri ile bir araya gelen Poyraz, "Şehirlerin yaşanabilir hale getirmek zorundayız" dedi. 

Önümüzdeki Cumartesi başlayıp Pazar günü sonuçlanacak olan İnşaat Mühendisleri Odası Genel Kurulu'na kısa süre kala tecrübesi, herkesi kucaklayan tavrı, mesleğin sorunları, çözüm önerileri, gençlere verdiği önemle farkını ortaya koyan İnşaat Mühendisi Yaşar Poyraz, değişim rüzgârları estiriyor. 

MASTER PLANI ÇIKARILMALI

 Kentsel dönüşüme değinen Poyraz, 'Kentsel dönüşümü ilk duyduğumuzda umutlanmıştık. Şehirlerin yaşanabilir nitelikte şehirlere dönüşmesi bakımından bu bir adımdı. Sonrasında yapılan uygulamalarda ve uygulama yönetmeliklerinde, bunun sadece ve sadece yapı yenileme sistemine dönüştüğünü gördük' dedi. Kentin bir vizyonu olması gerektiğini belirten İnşaat Mühendisi Yaşar Poyraz, sözleri şöyle sürdü; 'Tarihi ile kültürüyle doğasıyla siz bu kentsel dönüşümü baştan yapıyorsanız saydığımız nedenlerden dolayı kente bir kimlik kazandırmalısınız. Kentin acilen master uygulama imar planlarının yapılması lazım. Bugünün ulaşımıyla, altyapısıyla sosyal donatı alt yapısıyla bu master planların dışına çıkılmadan uygulamalar yapabilirsiniz. Kentsel dönüşümün önemi vatandaşları sağlıklı binalara, semtlere ve yaşanabilir bir kente kavuşturmasıdır. Yeşil alan, sağlık, eğitim inanç, hizmet alanlarına ayrımlar yapılmalıdır. Kalan bölümlere verilen hizmetleri karşılanabilir nüfusa göre yerleşim planlanmalıdır.' 

VİZYONLA BAKAN BİR ODA 

Poyraz, yargı tarafından iptal edilen 0.50 emsal artışı ile ilgili çekincelerini bir kez altını çizdi. Poyraz, '0,50 emsal artışı bu kenti yaşanmaz kılabilir! Riskleri vardır.Bu konudaki düşüncemiz konutun içi, iş yerlerinin içi kişiye özeldir hiç kimse karışamaz. Ama Sokaklar, caddeler, mahalle insanların ortak yaşam alanıdır. Kentlerde mutlaka kentsel tasarım yapılmadan imar planları yapılmamalıdır. İşte bu yüzden meslek odamıza ve meslektaşlarımıza ihtiyaç büyüktür. 

Bu kenti hep birlikte yaşanabilir kılmanın tek yolu, Ulusal ve çağdaş bilgilerle donanımlı, yerel kültürüne sahip çıkan, tüm farklılıklara saygılı, yaşadığı kentin ve ülkenin geleceğine sürdürülebilir bir vizyonla bakan bir oda yönetimi oluşturmaktan geçer. Uzun yıllardan beri alışagelmiş, sıradanlaşmış, meslek odası anlayışından, dinamik, özgür, irdeleye, sorgulayan, ses veren, yol gösteren, katılımcı ve çözüm üreten bir meslek odası için değişimin gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz' şeklinde konuştu. 


Bursa Haber


Haber Yeni Kütahya'da şöyle yer aldı;


Belediyelerde çalışan meslektaşlarını tek tek ziyaret ederek onların sorunlarını dinleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkan adayı Yaşar Poyraz, bu kez de İller Bankası, Karayolları ve DSİ'de görev yapan inşaat mühendisleri ile bir araya geldi, amaçlarını ve hedeflerini paylaştı.

20-21 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İnşaat Mühendisleri Odası Genel Kurulu'na kısa süre kala tecrübesi,  herkesi kucaklayan tavrı, mesleğin sorunları, çözüm önerileri, gençlere verdiği önemle farkını ortaya koyan İnşaat Mühendisi Yaşar Poyraz, değişim rüzgârları estiriyor.

'Dönüşüm yapı yenileme sistemine dönüştü'

En çok merak edilen kentsel dönüşüme değinen Poyraz, 'Kentsel dönüşümü ilk duyduğumuzda umutlanmıştık. Şehirlerin yaşanabilir nitelikte şehirlere dönüşmesi bakımından bu bir adımdı. Sonrasında yapılan uygulamalarda ve uygulama yönetmeliklerinde, bunun sadece ve sadece yapı yenileme sistemine dönüştüğünü gördük.' Dedi.

Acilen master uygulama imar planları yapılmalı

Kentin bir vizyonu olması gerektiğini belirten İnşaat Mühendisi Yaşar Poyraz, sözleri şöyle sürdü; 'Tarihi ile kültürüyle doğasıyla siz bu kentsel dönüşümü baştan yapıyorsanız saydığımız nedenlerden dolayı kente bir kimlik kazandırmalısınız. Kentin acilen master uygulama imar planlarının yapılması lazım.  Bugünün ulaşımıyla, altyapısıyla sosyal donatı alt yapısıyla bu master planların dışına çıkılmadan uygulamalar yapabilirsiniz. Kentsel dönüşümün önemi  vatandaşları sağlıklı binalara, semtlere ve yaşanabilir bir kente kavuşturmasıdır. Yeşil alan, sağlık, eğitim inanç, hizmet alanlarına ayrımlar yapılmalıdır. Kalan bölümlere verilen hizmetleri karşılanabilir nüfusa göre yerleşim planlanmalıdır.'

0,50 emsal artışı bu kenti yaşanmaz kılabilir!

Poyraz, yargı tarafından iptal edilen 0.50 emsal artışı ile ilgili çekincelerini bir kez altını çizdi. Poyraz, '0,50 emsal artışı bu kenti yaşanmaz kılabilir! Riskleri vardır.

Bu konudaki düşüncemiz konutun içi, iş yerlerinin içi kişiye özeldir hiç kimse karışamaz. Ama Sokaklar, caddeler, mahalle insanların ortak yaşam alanıdır. Kentlerde mutlaka kentsel tasarım yapılmadan imar planları yapılmamalıdır. 'dedi.

Odamıza ve meslektaşlarımıza ihtiyaç büyüktür

Poyraz, 'İşte bu yüzden meslek odamıza ve meslektaşlarımıza ihtiyaç büyüktür. Bu kenti hep birlikte yaşanabilir kılmanın tek yolu, Ulusal ve çağdaş bilgilerle donanımlı, yerel kültürüne sahip çıkan, tüm farklılıklara saygılı, yaşadığı kentin ve ülkenin geleceğine sürdürülebilir bir vizyonla bakan bir oda yönetimi oluşturmaktan geçer. Uzun yıllardan beri alışagelmiş, sıradanlaşmış, meslek odası anlayışından, dinamik, özgür, irdeleye, sorgulayan, ses veren, yol gösteren, katılımcı ve çözüm üreten bir meslek odası için değişimin gerçekleşmesi gerektiğine inanıyoruz.' Şeklinde konuştu.


Yeni Kütahya