Kent Haberleri

Yaşlı ve engelli maaşı alanlara bayram müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Maaşlar resmen erken yatacak!

Yaşlı ve engelli maaşı alanlar merakla yeni maaşlarının kaç lira olacağını araştırırken, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla maaşların ne zaman yatacağı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili konuştu.  Yaşlı ve engelli maaşı alanlar merakla yeni maaşlarının kaç lira olacağını araştırırken, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla yeni bir konu gündeme geldi

Asgari ücret ve memur maaşında yapılacak ara zam ile sosyal destek ödemelerinde de artış yaşanacak. Yaşlı ve engelli maaşı alanlar merakla yeni maaşlarının kaç lira olacağını araştırırken, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla yeni bir konu gündeme geldi.  

Yaşlı ve engelli maaşı alan binlerce vatandaş, maaşlarının bayram öncesinde yatıp yatmayacağını merakla araştırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından son dakika açıklamalarında bulundu. Cumhurbaşkaı Erdoğan, yaşlı ve engelli maaşı alan binlerce vatandaşa müjde verdi. 

Yaşlı ve engelli maaşı alanlara bayram müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Maaşlar resmen erken yatacak!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe'de yapılan Kabina toplantısının ardından, pek çok konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Söz konusu açıklamasında "Ülkemize on yıllarca hizmet etmiş emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşlı ve engelli maaşının yatırılacağı müjdesini verdi. 

Erdoğan, söz konusu açıklamasında "Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylığı ödemesini erkene alıyor ve kardeşlerimizi sevindiriyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Yaşlı ve engelli maaşı alanlara bayram müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Maaşlar resmen erken yatacak!

YAŞLI VE ENGELLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATIYOR? 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na yapılan başvurular sonucu hak sahibi görülen vatandaşlar, engelli ve yaşlı maaşlarını banka hesaplarından alabiliyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yaşlı ve engelli maaşları vatandaşların doğum yılının son rakamına göre ödeniyor. 

Buna göre, doğum yılının son rakamı: 0 ve 5 olanlar 5'inde, 1 ve 6 olanlar 6'sında, 2 ve 7 olanlar 7'sinde, 3 ve 8 olanlar 8'inde ve 4 ve 9 olanlar 9'unda ödemelerini alabiliyor. 

ENGELLİ AYLIĞINA TEMMUZ AYINDA NE KADAR ZAM YAPILACAK? 

Asgari ücret tespit komisyonu tarafından yeni asgari ücretin belirlenmesi amacıyla toplantılara başlandı. Bu ay belli olacak asgari ücretle beraber pek çok ücrette de asgari ücrete yapılan zam oranında yükseliş olacak. 

Yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için asgari ücrete yüzde 30 zam gelirse engelli aylığı 2 bin 72 TL'ye, yüzde 40 zam gelirse 2 bin 231 TL'ye, yüzde 50 zam gelirse 2 bin 391 TL'ye çıkacak.

Yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için asgari ücrete yüzde 30 zam gelirse engelli aylığı 3 bin 109 TL'ye, yüzde 40 zam gelirse 3 bin 348 TL'ye, yüzde 50 zam gelirse 3 bin 588 TL'ye ulaşacak. 

Milyonlarca memura maaş zammı şoku! Memur-Sen tek tek açıkladı: Memur maaş zammı tam bu kadar olacak!

İşsizlik maaşı alanlara okkalı zam! Yeni asgari ücret zammı ödemeleri arttıracak! 

Temmuz 2023'te resmen Aile Destek Programı bitiyor ama vatandaşlık maaşı geliyor! Vatandaşlık maaşını kaçırmayın!

Altın yatırımcılarının gözü yaşlı! Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 15 Haziran 2023 canlı altın fiyatları