Ekonomi

Yaşlı ve engelli maaşı ödemeleri için beklenen açıklama geldi! 65 yaş üstü ve engelli aylığı ne zaman yatacak?

Yaşlı ve engelli maaşı ödemelerinin tarihi açıklandı. Peki, yaşlı ve engelli aylığı ne zaman yatacak? 65 yaş üstü ve engelli aylığı bayramdan önce yatacak mı? İşte ayrıntılar...Bu kararlar arasında yaşlı ve engelli maaşları ile ilgili tarih de yer aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25 Nisan 2022 Kabine Toplantısı kararları ve sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Bu kararlar arasında yaşlı ve engelli maaşları ile ilgili tarih de yer aldı. 

Yaşlı ve engelli maaşları için son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. 25 Nisan Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı sonuçları ile birlikte yaşlı ve engelli aylığının ne zaman hesaplara yatırılacağı açıklandı. 

YAŞLILIK VE ENGELLİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Yaşlı ve engelli aylıkları için beklenen tarih belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu maaşlar için yaptığı açıklamada "Ramazan Bayramı günlerine denk gelen yaklaşık 1,5 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarını öne çekerek cuma gününden itibaren ödeyeceğiz" dedi. Peki engelli ve yaşlılık maaşı ne kadar? İşte yanıtı...

ENGELLİ VE YAŞLILIK MAAŞI KAÇ TL?

Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenlemeyle birlikte yaşlı aylığı 828 TL'den 1084 TL'ye, yüzde 40-69 engelli aylığı 661 TL'den 865 TL'ye yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 991 TL'den bin 298 TL'ye yükseldi.

Emekli maaşı promosyonları güncellendi! Hangi banka kaç lira promosyon verecek? İşte 26 Nisan 2022 promosyon fiyatları

İşsizlik ödemelerinin yatırılacağı tarih belli oldu! Nisan ayı 2022 işsizlik maaşı bayramdan...