Kent Haberleri

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı ne kadar olacak? Hangi maaşa kaç lira zam yapılacak? 

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımına gelecek zamlar merakla araştırılıyor. Peki yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımına yeni zam gelecek mi? Hangi maaşa kaç lira zam gelir?  Geçtiğimiz Nisan ayında en düşük emekli maaşı 5

Emekli, memur ve asgari ücretli çalışanlara hükümetten peş peşe zam müjdeleri verildi. Geçtiğimiz Nisan ayında en düşük emekli maaşı 5.500 liradan 7.500 liraya, bayram ikramiyesi tutarları da 1.100 TL'den 2 bin TL'ye yükseltilmişti. Bu gelişme sonrasında, Temmuz zamları merakla araştırılmaya başlandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamasında asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarında düzenleme yapılacağını ve zam uygulanacağını duyurdu. 

Sosyal yardım ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirli kriterler kapsamında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için hesaplara yatırılıyor.  

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı ne kadar olacak? Hangi maaşa kaç lira zam yapılacak? 

Asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarında yapılacak zam müjdesinin ardından, sosyal yardım ödemelerine zam gelip gelmeyeceği sık sık araştırılmaya başlandı.

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımının da içinde yer aldığı Bakanlık desteklerinden binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş yararlanıyor. 

Sosyal yardım alanlar, asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın kendi aylıklarını etkileyip etkilemeyeceğini merakla araştırıyor. 

Ancak, yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımının da içinde yer aldığı Bakanlık desteklerine zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 yılına girilmesinden sonra ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından ödenen sosyal destek ödemelerine zam geldiğine dikkat çekerek, yeni tutarları tek tek duyurmuştu. 

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı, evde bakım yardımı ne kadar olacak? Hangi maaşa kaç lira zam yapılacak?

YAŞLILIK AYLIĞI, ENGELLİ AYLIĞI, EVDE BAKIM YARDIMI MARYIS 2023 NE KADAR? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni yıla girilmesinin ardından zamlı sosyal destek ödemelerinin kaç lira olduğunu kalem kalem açıklamıştı. Sosyal desteklere en son zam yeni yılda yapıldı. 

65 yaş aylığı, yaşlılık aylığı olarak da biliniyor.  2023 yılına girilmesinin ardından gelen zamla bu aylık 1.536 Türk Lirası'ndan 1.997 Türk Lirası'na çıktı. 

Yeni yıl zammıyla yüzde 40-69 arası engelli maaşı, 1.226 liradan 1.594 liraya ulaşırken; yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı da 1.840 liradan 2 bin 392 Türk Lirası'na yükseltilerek güncellendi. 

Evde bakım yardımı da yeni yılda yapılan zammın ardından 3 bin 336 liradan, 4 bin 336 liraya yükselmiş oldu. 

Tarım ÜFE Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,32 azalırken yıllık yüzde 71,52 arttı!

Asgari ücrette hesaplar değişti! Temmuz'da asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Yüzde kaç zam yapılacak?

e-Devlet'ten başvuru yapanlara her ay destek parası! 1-2-3-4-5 çocuğu olanların para yardımı PTT'ye yatıyor! 

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Altın düştü! Gram altın yerlerde! Koşun bakın! 16 Mayıs 2023 altın fiyatları