Kent Haberleri

Yaşlılık aylığına Temmuz zammı müjdesi! 65 yaş üstü vatandaşlar kaç TL maaş alacak? Şimdi rakama bakın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı aylığı olarak da bilinen 65 yaş aylığına gelen yeni zammı geçtiğimiz haftalarda açıkladı.   Yaşlı aylığı alan binlerce vatandaş, Temmuz zammıyla maaşlarının kaç lira olduğunu merakla araştırıyor

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında Temmuz ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme kapsamında sosyal yardım modelleri arasında yer alan ödemelerin rakamlarını tek tek açıkladı. 

Yaşlı aylığı alan binlerce vatandaş, Temmuz zammıyla maaşlarının kaç lira olduğunu merakla araştırıyor. 

Yaşlılık aylığına Temmuz zammı müjdesi! 65 yaş üstü vatandaşlar kaç TL maaş alacak? Şimdi rakama bakın! 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, söz konusu açıklamasında, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonuyla hareket ettiklerine vurgu yaptı. 

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, uygulanan sosyal hizmet modelleriyle düşük gelirli birey ve ailelerin ihtiyaçlar kapsamında desteklendiğinin de altını çizdi. 

Dezavantajlı durumda olan bireylerin çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleriyle desteklendiğine dikkat çeken Göktaş, memur maaş katsayısındaki düzenlemenin ardından sosyal yardım programlarının aylık ödemelerine zam geldiğini belirtti. 

Yaşlılık aylığına Temmuz zammı müjdesi! 65 yaş üstü vatandaşlar kaç TL maaş alacak? Şimdi rakama bakın! 

TEMMUZ 2023 ZAMLI YAŞLILIK AYLIĞI KAÇ LİRA OLDU? 

Bakan Göktaş, söz konusu açıklamasında emmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığının 1.997 Türk Lirası'ndan 2 bin 348 Türk Lirası'na yükseltildiğini açıkladı. 

Bunun yanı sıra Göktaş, açıklamasında "Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylığı 1594 liradan 1874 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylığı da 2 bin 392 liradan 2 bin 811 liraya yükseldi" ifadelerine de yer verdi ve 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 1.874 TL yapıldığını belirtti. 

Göktaş, "Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız" dedi ve ödemelerin hayırlı olmasını dileyerek açıklamasını tamamladı. 

Uzmanlardan Adana depremi açıklaması! Beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı? Son dakika!

Memura kira yardımı mı verilecek? 2023 memura kira desteği şartları neler? Kritik detay 7650 TL...

7.500, 8 bin, 9 bin, 9.500, 10 bin TL alan emeklilerin yeni maaşları kaç TL? İşte kalem kalem son dakika zamlı maaşlar!