Kent Haberleri

Yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığına da Temmuz zammı var mı? Kime kaç lira yatıyor? Son dakika rakamlar!

Temmuz ayında pek çok maaş artacak. Peki Yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığına da Temmuz zammı var mı? İşte merak edilen rakamlar... Sosyal desteklerden faydalanan binlerce vatandaş, 65 yaş maaşı, evde bakım, engelli maaşına ne kadar zamm geleceğini merakla araştırıyor

Yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Sosyal desteklerden faydalanan binlerce vatandaş, 65 yaş maaşı, evde bakım, engelli maaşına ne kadar zamm geleceğini merakla araştırıyor. 

Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zammın sosyal destekleri nasıl etkileyeceği merak ediliyor. 

Yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığına da Temmuz zammı var mı? Kime kaç lira yatıyor? Son dakika rakamlar!

Geçtiğimiz Nisan ayında en düşük emekli maaşı 5 bin 500 Türk Lirası'ndan 7 bin 500 Türk Lirası'na, bayram ikramiyesi 1.100 liradan 2 bin liraya yükseltildi. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklamasında en düşük memur maaşının da 22 bin liraya yükseltileceğini belirtmişti. 

Hükümet tarafından tek tek açıklanan bu zam müjdelerinin ardından yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığına da Temmuz'da zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. 

Yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığının da içinde yer aldığı sosyal destekler, Bakanlık tarafından sağlanıyor ve istenen şartlara sahip olan ihtiyaç sahiplerine veriliyor. 

Yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığına Temmuz ayında yapılacak zam ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Fakat, geçen sene olduğu gibi 
asgari ücret ile memur maaşlarında yaşanan artışla, sosyal desteklere de zam geleceği öngörülüyor. 

Yaşlılık maaşı, evde bakım parası, engelli aylığına da Temmuz zammı var mı? Kime kaç lira yatıyor? Son dakika rakamlar!

Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Derya Yanık, 2023 Ocak zamlı sosyal destek ödeme tutarlarını senenin başında duyurmuştu. 

HANGİ MAAŞ ŞU AN KAÇ TL?

Yaşlılık aylığı şeklinde de bilinen 65 yaş aylığı, Ocak'ta gelen zam sonrasında 1.536 TL'den 1.997 TL'ye çıktı. 

Yüzde 40-69 arası engelli maaşı ise Ocak 2023'te uygulanan zam ardından 1.226 lriadan 1.594 liraya,  yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı da 1.840 Türk Lirası'ndan 2 bin 392 Türk Lirası'na ulaştı. 

Evde bakım parası da yeni yıl zammıyla 31336 liradan 4 bin 336 liraya yükseltildi. 

Sandık görevli ücreti yattı mı? 2023 sandık görevlisi parası ne kadar?

Dolarda fren patladı! Doların kaç liraya kadar yükseleceği açıklandı! Bu rakamı görenler dövizciye koşacak!

Depremzedelerin asgari ücreti 13 bin 500 TL mi olacak? Çalışanlar dikkat! 

Amerikalıların serveti 2023'ün ilk çeyreğinde 148,8 trilyon dolara ulaştı!