Kent Haberleri

Yaşlılık maaşı Haziran ödemeleri hesaplara yattı mı? Yaşlılık aylığı alanlar dikkat! Hesaplara tam 3 bin 490 TL yatacak!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, emekli maaşlarının erken ödenmesiyle beraber yaşlılık maaşı ödeme tarihleri merak edilmeye başlandı. Peki yaşlılık maaşı Haziran ödemeleri hesaplara yattı mı? 65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık maaşı, Mart, Haziran, Eylül, Aralık olacak şekilde üçer aylık dönemler şeklinde hesaplara yatıyor

Yaşlılık maaşı ödeme tarihleri binlerce kişi tarafından merak ediliyor ve internetten sorgulanıyor. 65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık maaşı, Mart, Haziran, Eylül, Aralık olacak şekilde üçer aylık dönemler şeklinde hesaplara yatıyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilerin aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin 17-23 Haziran tarihleri arasında ödeneceğini açıkladı. 

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, emekli maaşlarının erken ödenmesiyle beraber yaşlılık maaşı ödeme tarihleri merak edilmeye başlandı. 

Yaşlılık maaşı Haziran ödemeleri hesaplara yattı mı? Yaşlılık aylığı alanlar dikkat! Hesaplara tam 3 bin 490 TL yatacak!

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; yaşlılık aylığı her ay ödenmiyor. Ödemeler, bir yılda Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayında olacak şekilde yapılıyor. 

Asgari ücret zammından önce 65 yaş aylığı olarak da bilinen yaşlılık maaşı, 2 bin 604 Türk Lirası şeklinde ödeniyordu. Zammın ardından ise 3 bin 490 Türk Lirası'na çıkacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, Haziran 65 yaş aylığı ödemelerinin Kurban Bayramı dolayısıyla erken yapılacağını belirtmişti. Ancak ödeme için net bir tarih belirtilmedi. 

Yaşlılık maaşı Haziran ödemeleri hesaplara yattı mı? Yaşlılık aylığı alanlar dikkat! Hesaplara tam 3 bin 490 TL yatacak!

YAŞLILIK AYLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 2023?

65 yaş aylığınden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ya da Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabiliyor. 

Aylık bağlama işlemleri, Mal müdürlükleri/ Defterdarlıklar tarafından tüm belgelerin Genel Müdürlüğe eksiksiz ulaşmasının ardından, geliş sırasına göre yapılıyor. 

65 yaş aylığının ilk ödemesi, Türkiye genelinde herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubeleri tarafından daha sonraki ödemeler ise Türkiye genelindeki herhangi bir PTT şubeleri  aracılığıyla hesaplara yatırılıyor. 

En düşük memur maaşı ne olacak? Memur maaşı 10 bin TL mi artacak? Son dakika rakamlar! 

A101'de 4 kg Ariel toz deterjan 99 TL'ye, 5 kg Bingo yumuşatıcı 64 TL'ye düştü! Sepet dolduracak indirimler başladı!

Özel sektör çalışanlarının zam oranı ne kadar olacak? Uzman isim resmen rakam verdi! Maaşlar tam bu kadar artacak! 

Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Bugün hangi iller sallandı? İşte 25 Haziran 2023 deprem listesi...