Kent Haberleri

Yastık altı altınları olanlar dikkat! Seçimlerin ikinci turunda altın tam bu kadar olacak!

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalınca para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve dolar sahiplerini bilgilendiren önemli ikazlarda bulundu.15 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerin arkasından altın ücretleri süratle yükseldi ve Cumhuriyet altını 10 bin TL civarına ulaştı

SEÇİM SONRASI ALTIN FİYATLARINDA YAŞANAN DEĞİŞİMLER 

 Altın fiyatlarındaki değişimler merakla takip ediliyor. 15 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerin arkasından altın ücretleri süratle yükseldi ve Cumhuriyet altını 10 bin TL civarına ulaştı. 

Gram altın ise 1270 TL'yi aştı. İslam Memiş, BTCHaber'de yayımlanan bir yazısında seçimin akabinden piyasalarda yeni bir trendin meydana geleceği söyledi ve doların 1.910-21,80 civarlarına çıkabileceğini tahmin etti. Gram altında ise büyük gerilemeler beklediğini ifade etti. İkinci turun gerçekleşmesi halinde, piyasalarda ikinci bir manipülasyon aşamasının yaşanabileceği tahmininde bulundu.

Yastık altı altınları olanlar dikkat! Seçimlerin ikinci turunda altın tam bu kadar olacak!

Altın, çok değerli kabul edilen bir değer deposu ve ticaret aracıdır, çeşitli faktörlere dayanarak yüksek değer kazanmaktadır. İşte altının neden değerli olduğunu açıklayan bazı faktörler:

Sınırlı Arz: Altın, Dünya'da sınırlı miktarda bulunan bir doğal kaynaktır. Altın madenciliği zor ve maliyetlidir ve yeni altın rezervleri keşfetmek giderek zorlaşmaktadır. Bu nedenle, altının arzı sınırlıdır ve talep arttıkça değeri genellikle yükselir.

Talep ve İhtiyaç: Altın, yüzyıllardır süregelen bir talep gören değerli bir metaldir. Hem takı, süs eşyası hem de yatırım amaçlı olarak kullanılır. Ayrıca, sanayi sektöründe de çeşitli amaçlar için kullanılan birçok altın ürünü bulunmaktadır. Altına olan talep, değerini destekleyen bir faktördür.

Güvenli Liman: Altın, ekonomik belirsizlik dönemlerinde genellikle bir güvenli liman olarak kabul edilir. Finansal krizler, politik istikrarsızlık veya para birimlerinde değer kaybı gibi durumlarda yatırımcılar, varlıklarını altına dönüştürme eğilimindedirler. Bu da altının talebini artırır ve değerini yükseltebilir.

Ayçiçek yağına indirimler ard arda geliyor! 5 litresi 133,90 TL'ye düştü

Son dönemlerin en bomba indirimi Migros'tan geldi! Yüzde 50 avantajlı kampanyayı kaçırmayın

Oppo’nun hayali suya düştü! Artık çip üretemeyecek